Recent Comments

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Bozkır'ın Beldelerini Gezdi


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya'nın 584 köyüne yangın söndürme aracı tahsis edeceklerini söyledi.

Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Bozkır ilçesinin Sarıoğlan, Hamzalar, Hisarlık, Söğüt, Dereiçi, Üçpınar, Harmanpınar, Dere, Sorkun, Çağlayan beldelerinde sürdürdü. Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm ilçelerin metropol ilçe statüsüne kavuşacağını belirten Akyürek, beldelerin artık Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet noktası haline geldiğini söyledi.

Beldelerdeki belediye binalarının kapanmayacağını, Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası olarak devam edeceğini belirten Akyürek, "Burada ilçe belediyelerimizden görevliler de bulunacak. İlçe belediyemizin görevlileri temizlik ve sokak hizmetlerini yerine getirirken Büyükşehir Belediyemiz, su, kanalizasyon, itfaiye, mezarlık, toplu ulaşım ve çevre ile ilgili hizmetlerden sorumlu olacak" dedi.

Yeni yasa kapsamında Konya'nın 584 köye yangına müdahale için birer yangın söndürme aracı tahsis edeceklerini ifade eden Akyürek, "Tüm beldelerde 2016 sonuna kadar altyapı yatırımlarını bitireceğiz. 2-2.5 yıllık sürede hiçbir beldede su ve kanalizasyon sorunu kalmayacak. Yeni yasayla artık uzak-yakın kavramı kalktı. Bütün köy ve beldelerimizin, Selçuklu, Meram, Karatay gibi marka olması için hep birlikte çalışacağız. Konya artık bir bütün. İyi niyetle, samimiyetle, ihlasla ve gayretle çalışma sözü veriyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA

Seçim Bürosu Ziyareti - Sarıoğlan Karşılama
Sarıoğlan  Fotoğrafları Video1 Video2
Hamzalar  Fotoğrafları Video1
Hisarlık  Fotoğrafları  Video1 Video2
Söğüt  Fotoğrafları  Video1
Dereiçi  Fotoğrafları Video1
Üçpınar  Fotoğrafları   Tarihi Cami Video1 Cami Video
Harmanpınar  Fotoğrafları Video1
Dere  Fotoğrafları  Video1
Sorkun  Fotoğrafları Video1
Çağlayan   Fotoğrafları Video1
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.