Recent Comments

HOCALI KATLİAMI

22 sene önce, yıl 1992 tarih 26 Şubat Ermeni-Azeri savaşı devam ederken, Rusların desteğini alan Ermeniler, Dağlık Karabağ’ı işgal etti. Ermeniler, Dağlık Karabağ’ın en önemli tepelerinden birinde bulunan Hocalı Kasabasını 30 Ekim de Ablukaya aldı. Kasabayı aylarca bombalayan gözlerini kan bürümüş Ermeni güçleri, Bütün dünyanın gözü önünde katliama hazırlandı.

25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede kasabaya girerek 83 çoçuk,106 kadın ve 70 den fazla yaşlı dâhil olmak üzere 613 kişiyi katletti. Birçok kişi yakılarak gözleri oyularak, derileri yüzülerek öldürülmüştü. Hamile kadınlar ve çocuklalar da bu vahşete maruz kalmıştı. Kaçmaya çalışanlar yakın mesafeden kafalarından vurulmuş, bazılarının kafaları bedenlerinden ayrılmıştı. Katliamda 487 kişi de ağır şekilde yaralanmış,150 kişi kaybolmuştu. Ermenilerin rehin aldığı 1275 kişiden 150 si bir daha geri dönmedi. Esirler yıllarca uluslararası kurumlardan gizli olarak köle gibi çalıştırıldı. Azerbaycan Parlamentosu 1994 yılında Hocalı da yaşananları soykırım olarak ilan etti.

Ermeniler ise 1915 yılında sözde soykırıma uğradıklarını öne sürerek, uluslararası her platformda bunu dile getiriyor. Önümüzdeki sene sözde soykırımın 100 üncü yılı sebebiyle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan Ermenilere destek veren birçok ülke 22 sene önce Hocalı da yapılanları katliam olarak kabul etmiyor. Dünyada eşine az rastlanır bir şekilde yapılan Hocalı soykırımı hem Türkiye’de hem de Türklerin yaşadığı diğer ülkelerde yapılan törenlerle anıldı.

Ankara da Keçiören belediyesi (Başkanı da hemşerimiz Seydişehirli olan Mustafa Ak) ve kardeş şehir Sumgait Belediyesi katliamın unutulmaması için Hocalı şehitleri Anıtını yaptı.

Anıtın açılışında konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bu katliamı Dağlık Karabağ işgal eden Ermenistan kuvvetlerinin 366. Alayına mensup askerleri yaptı. Bu alayın komutanı bugün Ermenistan devletini yönetiyor. Herkesin bilmesi lazım. Yani bazen devlet başkanı dediklerimizde pekâlâ katil olabiliyor. Bunu da iyi bilmek lazım. Bu acıyı bugün burada bir defa daha hatırlatmak ve gelecek nesillere de bugünleri unutmamaları için bir anıtın dikilişi sebebiyle buradayız. Diyerek anlam yüklü konuşmasını yapmıştır. Ardından Şehitler adına Anıta kırmıza karanfiller bırakılıp dualar okunmuştur.



Unutmayalım Hocalı katliamında hayatlarını kaybedenler Azerbaycanlı olduğu kadar bizim öz kardeşlerimizdir. Can Azerbaycan’la Türkiye ayrı iki Devlet ama tek bir millettir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.