Recent Comments

Örgüt Varsa Ortaya Çıkar


MHP Milletvekili Bozkırlı hemşehrimiz Mustafa Kalaycı, TBMM’de yaptığı konuşmada Başbakanlık makamının ağlama makamı olmadığını belirterek, “Örgüt, çete varsa bunu ortaya çıkartıp yargıya teslim edecek hükümetin başıdır” dedi.

Bozkırlı hemşehrimiz, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM’de Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Torba Yasa görüşmeleri esnasında gündemle ilgili konuşma yaptı.

AKP Hükümetinin yolsuzluklarla mücadele etmediği gibi, yolsuzlukların önünü açacak düzenlemeler yaptığını ileri süren Kalaycı, “Kamu ihalelerinde; saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, kamuoyu denetimi ve kaynakların verimli kullanılması temel ilkelerini rafa kaldırmıştır. Kamu ihalelerini istedikleri gibi yönlendirebilmek için ihale mevzuatında çok sayıda değişiklikler yapılmış, birçok işe istisna ve muafiyet getirilmiş ve kamu ihale sistemi dikensiz gül bahçesine döndürülmüştür. Kamu ihale sisteminde, keyfiliği, rüşveti, yolsuzluğu, eş dost yandaş kayırmayı önlemek amacıyla kurulan barikatların çoğu kaldırılmıştır. Bu düzenlemeleri pervasızca ve fütursuzca yapan AKP zihniyeti, şimdi de ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları konusunda feryad-ı figan etmektedir. Kendilerini dokunulmaz addedenler, kendilerinden hiç hesap sorulmayacağı zannına kapılanlar, şimdi panik atak olmuşlar, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını örtbas etme gayretine düşmüşlerdir” dedi.

“HÜKÜMET YOLSUZLUKLARI GÖLGELEME ÇABASINDA”

Kalaycı, “Ayakkabı kutularında ve evdeki para kasalarında bulunan milyon dolarları başlangıçta imam hatip okulu, üniversite yaptırmak için alınan bağışlar, satılan villanın parası gibi inandırıcılığı olmayan gerekçelere sığınanlar, şimdi dış mihraklar, çete, örgüt işi diyerek rüşvet ve yolsuzluk iddialarını gölgeleme çabası içine girmişlerdir. Hani ayakkabı kutularında saklanan milyon dolarlar imam hatip okulu ve üniversite yapmak için alınan bağışlardı? Hani, para kasalarında saklanan milyon dolarlar satılan villanın parasıydı? Ne oldu, bundan hiç bahsetmez oldunuz. Operasyon kapsamında ortaya çıkan sayın Başbakanın, bakanların ve çocuklarının telefon görüşme kayıtları ve görüntüler, rüşvet, yolsuzluk ve nüfuz ticareti yapıldığını göstermiyor mu? AKP Hükümetinin 4 bakanı rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınmadı mı? “Dosyadaki imar planları Başbakanın onayıyla yapılmıştır… Başbakan’ın istifa etmesi gerekir” diyen, bu hükümetin görevden alınan bir bakanı değil mi? Bunlar aslında birer itiraf mahiyetindedir ve inkar edilememektedir. Dış mihrak, çete, örgüt, paralel yapı, darbe suçlamaları ve belirli kesimlere yönelik nefret söylemleri bu iddiaları örtemeyecektir” diye konuştu.

“YOLSUZLUKLA SUÇLANAN ÖRGÜTÜN BAŞI KİM?”

Konuşmasında devlet içine sızmış çete ve örgüt meselesine de değinen Kalaycı, “Ayrıca sormak lazım, ağır suçlamalar yönelttiğiniz çetenin, örgütün adı nedir? Bu çete ve örgütün başı kimdir, yöneticileri kimlerdir? Bahsettiğiniz çetenin elemanları, örgütün üyeleri savcılar, hakimler midir? Yoksa polisler midir? Ya da HSYK üyeleri midir? Örgüt kurmak, çete kurmak suç değil midir? Eğer örgüt üyesi ise görevden almak, görev yerlerini değiştirmek yeterli midir? Başbakanlık ağlama makamı değildir, varsa çete ve örgüt bunu ortaya çıkarıp yargıya teslim edecek Hükümetin başıdır. Ama, sayın Başbakan ve Hükümet bugüne kadar laf üretmekten başka bir şey yapmamıştır. O nedenle çete var, örgüt var sözlerinize kim inanır?

Daha düne kadar AKP iktidarının ülkeyi çetelerden, derin yapılardan temizlemeyi başardığını, statükoyu dağıttığını, vesayet rejiminden devleti kurtardığını ballandıra ballandıra anlatırken millete yalan mı söylüyordunuz? Ergenekon, balyoz, internet andıcı gibi davalarda göklere çıkardığınız yargı ile yolsuzluk ve rüşvet çarkını deşifre eden aynı yargı değil mi? Ergenekon davasını yürütürken kahraman ilan ettiğiniz savcılar, nasıl bir anda darbeci, cuntacı, çeteci, örgütçü oluverdi? Gezi Parkı olaylarında direnç gösterdikleri için vatansever, cesur diye sahip çıkılan emniyet mensupları, bugünlerde görevlerinden alınanlar değil miydi?” şeklinde konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.