Recent Comments

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri


İlçemiz Bozkır Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerince hazırlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü” programı Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Program daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma, İstiklal Marşı'nın yazılım süreci, Cenk Türküsü adlı şiirin okunması, Mehmet Akif ERSOY'un anısına İstiklal Marşının okunması, 12 Mart Oratoryosu sahnelenmesiyle proğram sona erdi.

Kaymakamımız Mustafa DEMİR, proğramda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve memur arkadaşlara teşekkür ederek kısa bir konuşma yapmıştır;

Kaymakamımız Mustafa DEMİR, İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin iman dolu ruhunu ve azmini yansıttığını söyledi.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabulünün yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan Kaymakamımız, İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin iman dolu ruhunu ve azmini yansıttığını söyledi.

İstiklal Marşı’nın vatanın birliğine, bütünlüğüne kasteden dünya devletlerine karşı ecdadın olağanüstü bir mücadeleyle verdiği Kurtuluş Savaşı’nı ifade eden Mustafa DEMİR, milletin iman dolu ruhunu ve azmini yansıtan İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün yıl dönümünü gururla kutladıklarını kaydetti. İstiklal Marşı'nı iman ve vatan sevgisiyle abideleştiren milli şair Mehmet Akif Ersoy’u minnet duyguları içinde saygıyla andıklarını dile getiren DEMİR, “İmkansızlıklar içinde, zor şartlarda verdiğimiz Milli Mücadele’nin büyüklüğünü, aziz milletimizin asil karakterini, cennet vatanımızın kutsallığını ve şehit kanlarıyla boyanmış ay yıldızlı al bayrağımızın yüceliğini anlattığı İstiklal Marşımız 724 şiir arasından seçilerek TBMM’de coşku ve heyecan içinde 12 Mart 1921’de Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif’in dediği ‘Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın’ düşüncesini benimsemiş ve hayatını bu temel amaca yönlendirmiş Türk milleti olarak aldığımız bayrağı hep ileriye taşıyacağız.” bu günün ilçemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.