Recent Comments

Konya'nın 3 İlçesinin Çevre Düzeni Planı Bozkır’da Konuşuldu


Bozkır, Hadim ve Taşkent’in çevre düzeni planı, Bozkır masaya yatırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozkır Halk Eğitim Merkezi Çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda, bölgede yer alan Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçelerine yönelik hazırlanan çevre düzeni planı çalışmaları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi sınırlarının yeni yürürlüğe giren yasa kapsamında 1 Nisan'dan itibaren daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

Büyükşehir’in acil olarak bölgedeki Altyapı sorunlarının ve içme suyu sorunlarının giderileceğini ve daha sonra metropol ilçelerimizin potansiyeline göre uygulamalar geliştirilerek buraların cazibe merkezi haline getirileceği ve bu şekilde de köyden kente göçün azaltılacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı ise yeni yasayla birlikte ortaya çıkan konsept çerçevesinde köy ve beldelerin mahalle haline geldiğini hatırlattı.

Bundan dolayı bakanlığın yapmış olduğu çevre düzeni planının artık kapsamının değiştiğine vurgu yapan Osmanlı, "Dolayısıyla çevre düzeni planı kapsamında bakarak bu çalışmalara başladık diğer ilçelerimizdeki çalışmalar sonrası en son çalışma bölgemiz Bozkır oldu. Bu çalışmalarda En önemli unsurlardan biri de bugüne kadar mesele olarak belki gündeme alınmayan birçok konu masaya yatırılacak" dedi.

Toplantıya katılan bölge Bozkır, Hadim ve Teşkent ilçelerinin kaymakamları da konuşmalarında bölgelerindeki potansiyellerden söz etti.

Sırıstat Haber Merkezi :Yakup Çetin

Haberin Tüm Fotoğrafları İçin Tıklayınız!!!





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.