Recent Comments

Kaymakamlık koltuğuna oturan Hazal vaatler verdi


Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Hazal Akkuş, 6. Sınıftayken, Bozkır Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 8. Sınıftayken de Bozkır Kaymakamlık makamının koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilçemiz Kaymakamı Mustafa Demir koltuğunu, Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Hazal Akkuş’a devretti. Kaymakamlık koltuğuna oturan Hazal Akkuş, iki yıl öncede eski Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar’dan Başkanlık koltuğunu devralmıştı. Akkuş, iki yıl öncede Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda da Bozkır’ın meselelerini değerlendirmişti.
Kaymakamlık koltuğuna oturan Hazal Akkuş, Bozkır’a yapacağı hizmetleri ve kanayan yaralarına merhem olacağından bahsetti.
Hazal Akkuş: “Sayın Kaymakamımızdan görevi devir alırken, İlçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü:
İlçe Kaymakamı olarak yapacağım ilk iş, Belediye Başkanı, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları ile 3 ayda bir istişare toplantısı düzenleyerek, ilçemizin önemli sorunları nelerdir ve bu sorunları çözmek için neler yapmamız gerekir? Benim şahsi görüşüm olarak ilçemizin en önemli sorunları şunlardır;
1- İlçemizin nüfusu. Nüfusumuz günden güne azalmaktadır. Nüfusun azalmasını önlemek için neler yapabiliriz? İlçemizin yıllar önce köylerle birlikte nüfusu 90.000 civarındayken bugün nüfusumuz 28.200’dür. İlçemiz dışında yurt genelinde 100.000’den fazla Bozkır’lı hemşerimiz yaşamaktadır. Bu hemşerilerimiz ile görüşerek ilçemize yatırım yapmalarını sağlamamız gerekmektedir. Hemşerilerimizin yatırımları ile gençlerimize iş imkânı sağlayarak, nüfus göçünü engellememiz gerekmektedir.

2- Eğitim Öğretim. Şu bir gerçek ki Bozkır’ın çocuğunun okumadan başka yapacağı bir şeyi yoktur. Niye derseniz, ilçemiz ne bir turizm memleketi nede bir sanayi memleketidir. Çocuklarımızın eğitiminin iyi olması gerekir ki iyi birer meslek edinsinler. İyi bir eğitimin olması için okullarımızdaki öğretmen eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Bunun için, ilçemizin zorunlu hizmet bölgesine aldırılması gerekmektedir. Böylelikle okullarımızda öğretmen açığı bulunmayacak ve eğitimin kalitesi yükselecektir.
3- İlçemizin Konya ilçeleri içerinde en eski ilçelerden olmasına rağmen, çoğu ilçelerden geri kalmış durumdayız. Geri kalmışlığımızı gidermek için, ilçemizin Kalkınmada Öncelikli Yöreler kapsamına aldırılması yönünde gerekli çalışmaları başlatacağım.
4- Ticaret. Yaz aylarında ilçemize ait yaylalara, Antalya ilinden gelerek 4-5 ay yaylalarda kalan Yörükler dediğimiz göçerlerin son yıllarda ilçemize pek sık gelmedikleri bununda nedeninin yayla yollarımızın bozuk olmasıdır. Yayla yollarımızın düzenlenmesi ile yaz aylarında göçerlerin ilçemize gelmesini sağlayarak, esnaflarımızın ticaretinin canlanmasına katkıda bulunacağız. Bunun için devletimizin gerekli kurumları ile en kısa zamanda irtibata geçeceğiz.
5- Çevre Temizliği. İlçe genelinde çevremizin temizliği için, Belediye halk işbirliği sağlanarak, yaşadığımız çevrenin temiz olması için gerekli girişimler yapılarak cadde ve sokaklara temizliğin insan sağlığı için önemini belirtir afişler astırılarak, çevremizin yaşanabilir bir çevre olması sağlanacaktır.
Bozkır’daki görevimin bitişinde, ilçeden huzurlu bir şekilde ayrılmam ve Bozkır halkının sevgisini kazanıp unutulmamam için, üzerime düşen görevimi ve devletimi en iyi şekilde temsil edeceğim düşüncesiyle saygılarımı sunarım.
Koltuğunu Hazal Akkuş’a devreden ilçemiz Kaymakamı Mustafa Demir’de, Hazal Akkuş’un ilçemize yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, karşılıklı sohbet ettikten sonra, Hazal’a öğrencilik hayatında dolu dolu başarılar diledi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. başka çocuk yokmu bozkırda ? neden hep aynı çocuk oturuyor.. soyisim torpili mi var diye düşünmedne duramıyor insan!!!!!

    YanıtlaSil