Recent Comments

Hep kendinizi düşünürseniz Bozkır gelişmez!



Kaymakam Mustafa Demir: “Daha bana hiç kimse gelip de, bizim şöyle bir projemiz var. Ne yapabiliriz. Sizin bir fikriniz var mı diyeniniz olmadı. Benim gördüğüm kadarıyla Bozkır’da herkes kendisini düşünüyor. Bozkır’ın gelişmesi için düşünen yok. Bazı şeyler birlikte olur. Hep kendinizi düşündüğünüz sürece Bozkır gelişmez arkadaşlar. Her yıl geriye gider. Birlik olun. Memleketinizin gelişmesi için el ele verin. Fabrikalaşın, o fabrikada herkes çalışır. O fabrikadan emekli olanın yerine çocuğu çalışır. Böyle böyle gelişir ve büyürsünüz” ifadeleriyle esnaflara anlamlı mesajlar verdi.


Başka bir toplantı da olmasından dolayı, esnaflarla salonda yapılan istişare toplantısına geç gelen İlçemiz Kaymakamı Mustafa Demir’de konuşmalarına şöyle başladı: “Arkadaşlar öncelikle toplantıya geç kaldığımdan dolayı hepinizden özür dilerim. Bu toplantının bir başlangıç olmasını ve zaman zaman bir araya gelerek istişareler yapmamız gerekir. Biliyorsunuz her istişarede bir hayır vardır. Ben buraya geleli sekiz ay oldu. Sizlerle ilk defa böyle karşı karşıya toplanıyoruz” diyen Kaymakam Demir, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Gerçekten ilçemizin kaldırımlarından hiç birimiz geçemiyoruz. Siz esnaflar olarak bu sorunlara yardımcı olmanız gerekir. Hakikaten o kaldırımları, yolları işgal etmek ve kapatmak kul hakkına girer herkesin hakkı vardır buralarda. Hep kendimizi düşünmeyelim. Halkımızı da düşünelim. Senin ne sattığını halk biliyor zaten. Biliyorum bunlar hep işsizlikten oluyor. Ama kaldırımları işgal etmeyle işler açılıyor mu? Arkadaşlar; bu ilçede hepimiz yaşıyorsak, ilçenin düzenli olmasına hepimiz katkı yapmalıyız.

İlçede Trafik desen allak bullak, hiç kimse trafik kurallarına da uymuyor. Lütfen hepimiz kendimize çeki düzen verelim. Şehir içerisindeki trafik sorununun çözümüyle ilgili olarak da, park yasağı uygulanacak yerlerle ilgili komisyonumuz gereken kararları aldı. İlçe trafik komisyonumuzun belirlediği yerler il trafik komisyonunun onayından geçtikten sonra Bozkır’da uygulamaya geçilecek olup, bu karara hepimizin uyması ve bu yönde de ilgililere yardımcı olunması gerekmektedir. Uymayanlar hakkında da gereken cezai işlemler uygulanacaktır. O zaman da hiç kimse bağırmasın” dedi.

Öte yandan Kaymakam Demir, ilçenin gelişmesi içinde, 10-15 kişinin bir araya gelerek markalaşmayla, kooperatifleşmeyle ve fabrikalaşmayla Bozkır’ın gelişeceğini belirtti.
Kaymakam Mustafa Demir: “Diyorsunuz ki; Bozkır’a fakülte gelsin, Bozkır’a askeri birlik gelsin, bakın arkadaşlar, bunların Bozkır’a gelmesi için Bozkır Nüfusu 80-100 bin olması gerekir. Bozkır’a bir fakülte gelmesi için 25-30 milyon TL yatırım yapılması gerekir. Bozkır’da da bunu yapacak bir zengin var mı? Bence yok. Ha öğrenci gelse 10-15 esnaf faydalanır. Ama Kooperatifleşerek, 10-15 kişi bir araya gelip, örneğin Bozkır Tahinimizi, Balımızı markalaştırırsak, Türkiye’ye hatta yurt dışına gönderirsek iyi olmaz mı? Bakın bunları yapmak için zamanımız az kaldı.

Yarın başka bir ilçe bunu yaparsa, iş işten geçmiş olur. Gelin 10 kişi bir araya gelerek bu tür işlere bakın, hep tüketen değil, üreten olalım. Dışarıdan para akışı Bozkır’a nasıl olur onları araştırın. Mesela 10 kişi olun. Ben size 150-200 adet inek vereyim. Bakın beyler ben genç kaymakamınız ve genç Belediye Başkanınızdan fikirler alın. Ben buraya geleli sekiz ay oldu. Daha bana hiç kimse gelip de, bizim şöyle bir projemiz var. Ne yapabiliriz. Sizin bir fikriniz var mı kaymakam bey diyeniniz olmadı. Benim gördüğüm kadarıyla Bozkır’da herkes kendisini düşünüyor.

Bozkır’ın gelişmesi için düşüneni göremedim. Bazı şeyler birlik ve beraberlikle olur. Hep kendinizi düşündüğünüz sürece Bozkır gelişmez arkadaşlar. Her yıl geriye gider. Birlik olun. Memleketinizin gelişmesi için el ele verin. Fabrikalaşın, o fabrikada herkes çalışır. O fabrikadan emekli olanın yerine çocuğu çalışır. Böyle böyle gelişir ve büyürsünüz” dedi.
Daha sonra kaymakam Mustafa Demir’in de esnaflara yaptığı konuşmasının ardından karşılıklı görüş alış-verişinde bulunarak istişare toplantısı son buldu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.