Recent Comments

Kul hakkına girer


Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ile Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün: “Bozkır’daki kaldırım ve yolların işgal edildiğini, bunun ise kul hakkı olduğunu, o yollarda ve kaldırımlarda otuz bin kişinin hakkı vardır” diyerek tüm esnafların kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundular.


Hiç kimse kaldırım ve yolları işgal etmesin!

*Belediye Başkanı İbrahim Gün: “Önümüzdeki günlerde, kaldırımları işgal edenler ile kapatanlar hakkında Meclis kararı alacağız. İşgal parası da almayacağız. Hiç kimse de kaldırım ve yolları işgal edemeyecektir. Bu konu da kesin kararlıyız” dedi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bozkır Belediyesine ait yeni düğün salonunda, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ile Bozkır Esnaf Odası Başkanı Niyazi Yavuzer, ilçe meselelerini konuşmak üzere ortaklaşa düzenledikleri istişare toplantısında ilçe esnaflarıyla bir araya geldiler.
Belediye yeni düğün salonunda gerçekleşen istişare toplantısına esnaflardan yoğun katılımın olduğu görüldü.

Toplantının başlamasıyla birlikte, konuşmalarına başlayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün: “Daha göreve başlayalı 25 gün oldu. Başta temizlik olmak üzere birçok konuya yavaş yavaş ve zamanla hakim oluyoruz. Gerçekten Bozkır’daki yollar olsun, kaldırımlar olsun işgal edilmiş durumdadır. Bunlar yetmemiş gibi kaldırımlar kapatılarak da işgal altına alınmış. Böyle rezillik olmaz. Bu kaldırımlarda otuz bin kişinin hakkı vardır. Diyorsunuz ki; işgal parası ödüyoruz. Ben de diyorum ki; işgal parası da almayacağız. Hiç kimse de kaldırım ve yolları işgal etmesin. Bu kul hakkıdır. Herkes hakkına razı olmalıdır. Bu konuyla ilgili de zaten önümüzdeki günlerde meclis kararımızı alacağız. Artık Bozkırımız eski Bozkır olmayacaktır. Hepimiz kurallara uymalıyız” ifadelerinde bulunan Başkan Gün sözlerine şöyle devam etti: “Bozkır’daki kaldırım işgallerinin yanında çevre kirliliğinin ve trafik sorununun da çok berbat bir halde olduğunu da hepimiz görmekteyiz. Bu sorunları hep birlikte el ele vererek çözmeliyiz. Bu sorunları çözmek için siz esnaflarımızın da yardımcı olmaları gerekir” dedi.

Konuşmalarına devam eden Başkan Gün: “Bozkır Pazar yerimizi düz ve kapalı Pazar yeri olarak inşa edeceğiz. Hafta da bir gün Pazar yeri ve diğer günleri de otopark olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. İnşallah bu Pazar yerimizi de önümüzdeki kış ayları gelemeden yetiştireceğiz. Anıt meydanımızı da Bozkır’a yakışır bir hale getireceğiz. Çarşamba çayımızın etrafında da düzenlemeler yapacağız. Yapacağımız düzenlemelerle Çarşamba çayımız bir porsuk çayını aratmayacaktır. Porsuk çayından daha güzel ve dışarıdan herkesin buraya gelip çay içebilecekleri ve gezinti yapacakları bir yer olacaktır. Çarşamba çayımızın sağındaki ve solundaki görüntü kirliliği veren ve işgal edilen barakaları da kaldıracağız. Bozkır’da çok aşırı başıboş köpekler dolaşmaktadır. Bunlar için de çöplük’ün aşağısına köpek barınağı yapacağız. Bu başıboş köpekleri de burada toplayacağız. Bunlar için de gereken tedbirler alınacaktır. Bozkır’a neler yapacağımızı zaman zaman sizlerle en azından üç ayda bir olsa da bu tür istişarelerimizi devam ettirelim. Vize istasyonu olsun otogar yapımı olsun bunlarla ilgili çalışmalarımız vardır. Arsa yok deniliyor. Arsa çok ama 18 uygulaması yapılmadığı için ne arsa çıkmış nede yollar açılmış biz bunları inşallah yapacağız” şeklinde konuştu.

Bazı esnaflarımız Başkan İbrahim Gün’den Cuma pazarının başka bir güne alınmasıyla ilgili görüşlerine, Başkan Gün’de, Cuma pazarı bizim geleneğimizdir. Ben Cuma pazarının aynı gün de kalması taraftarıyım. Ama bununla ilgili karar sadece buradakilerle verilmez. Geniş çaplı bir anket yapılır. Cuma günden başka bir güne alınmasıyla ilgili halkın %80’i isterse ona da saygı duyarım dedi.

Öte yandan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, şehir içerisindeki trafik sorununun çözümüyle ilgili olarak da, park yasağı uygulanacak yerlerle ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki ayın sonunda da ilçe trafik komisyonumuzun belirlediği yerler il trafik komisyonunun onayından geçtikten sonra Bozkır’da uygulamaya geçilecektir. Bu karara da hepimizin uyması gerekir dedi. 

Diğer yandan Bozkır Esnaf Odası Başkanı Niyazi Yavuzer’de: “Belediye Başkanımızın bu konuşmalarına tamamen katılıyorum. Biz esnaflar olarak başta kaldırım ve yol işgallerine uyalım. Ama bizlerde başkanımızdan, bilhassa Cuma günleri dışarıdan gelen seyyar satıcıların rast gele yerlere durmamaları konusunu da kendisinden istiyoruz. Belediye Başkanımız eğer bu dediklerini uygularsa elbette bizlerde yanında oluruz. Bozkır’ın çevre düzeninin daha iyi olmasını bizlerde isteriz. Yeter ki başkan dediklerini herkese eşit uygulasın. Bizlerde esnaf olarak daima yanında olur ve alacakları kararlara saygılı oluruz” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı İbrahim Gün, söz almak isteyen esnaflara tek tek söz hakkı verirken, esnafların bazı sorunlarını da dinleyerek tek tek notlar aldı. Başkan Gün: “Sorunların hakından inşallah hep birlikte geleceğiz” sözlerini tekrarlarken, ilçenin tüm meselelerinin çözümü için karşılıklı görüş alış-verinde bulunarak toplantı sona erdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.