Recent Comments

Soğucaklılar’dan vefa gösterisi

İlçemize bağlı Soğucak mahallesi sakinleri, Cihan Harbi’nde köylerinden şehit verdikleri askerlerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt yaptırdı. Bozkır Kaymakamı Demir, “Buradaki anıt bir kadirşinaslığın göstergesidir” dedi. Bozkır Belediye Başkanı Gün ise müjde verdi: “Şehit ailelerini Çanakkale’ye götüreceğiz.”


İlçemize bağlı Soğucak mahallesi sakinleri, kendi köylerinden şehit verdikleri askerleri unutmadıklarını gösteren bir anıt yaptırdı. ‘Ecdadını unutma! Bu eser Soğucak mahallesinde Cihan Harbi’nde adı geçen ya da geçmeyen şehitlerimizin anısına ithaf edilmiştir’ yazılı anıtın açılışı Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Soğucak Derneği Başkanı Mustafa Yamaner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Sekreteri Süleyman Ege, diğer ilçeye bağlı köylerin dernek başkanları ve köy sakinleri eşliğinde gerçekleşti.

Açılışın sunuculuğunu Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan yaptı. Arslan, açılış konuşmalarına geçilmeden önce şunları söyledi: “Nasıl ki Maraş’a ‘kahraman’, Antep’e ‘gazi’ demişsek, Konya’ya da ‘şehit’ Konya denilmesi lâzım. Çünkü Cihan Harbi’nde, Çanakkale’de PKK ile yapılan mücadelede en fazla şehidi veren bu toprakların insanlarıdır.”
Açılış konuşmalarında söz alan Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Osmanlı döneminde has orduya en fazla askerin Bozkır’dan gittiğini hatırlatarak, “Milli Mücadelede de en fazla şehidi veren il yine Konya’dır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz anıt, bir kadirşinaslığın, değer bilmenin göstergesidir” diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNE VEFA 

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ise Çanakkale’nin çok farklı bir destan olduğunu belirterek, Çanakkale ruhunun iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti. “Bize düşen görev, şehitlerimizin bize emanet bıraktığı topraklara sahip çıkmak” diyen Gün, şehit ailelerine müjde verdi: “Önümüzdeki yıl Bozkır’daki şehit ailelerimizi tek tek tespit edip, onları Çanakkale’ye, Sakarya’ya götürüp, gezdireceğiz. Tüm masraflar, belediyemiz tarafından karşılanacaktır. 

Niyetimiz, şehitlerimize bir vefa göstermek.” Belediye Başkanı Gün, şehit ailelerine karşı kendilerini borçlu hissettiklerini ifade ederek, düzenleyecekleri gezi sayesinde bu borçlarını ödemek istediklerini dile getirdi. 

Programda Soğucak Derneği Başkanı Mustafa Yamaner de söz aldı. Yamaner, anıtın 1,5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “İnşallah gelecek yıllarda daha da büyük anıtlarımız olacak. Artık anıtın bulunduğu bu yoldan geçenler şehitlerimizin ruhuna bir ‘fatiha’ okuyacaklar.” Yamaner, konuşmasının bitiminde Çanakkale Destanı’nı konu alan bir şiir de okudu. Dernek Başkanı Yamaner, konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonra Soğucak köyünden askere gidip şehit olanların isimlerinin yazıldığı anıtın açılışına geçildi. Açılışta Bingöl’deki hain terör saldırısında şehit olan Konyalı Hilmi Şahin’in babası Hasan Şahin de vardı.






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.