Recent Comments

2014 BOZKIRLILAR PİKNİK İZLENİMLERİ


Bu yılki, İstanbul Bozkırlılar pikniği hafta boyunca yağan yaz sağanak yağmurları altında acaba yağmur yağar-mı? Yağmaz-mı? İkilemi içerisinde yağmursuz bir ortamda yapıldı.

Pikniğin yapılacağı Pazar günü sabahı yine İstanbul da müthiş bir şekilde yağan yaz yağmurları vardı. Bizler ne pahasına olursa olsun pikniğe gidecektik bu kararlılık içerisinde yola koyulduk. İstikamet Kemerburgaz yolundan Arnavutköy/Taya Kadın piknik alanı, Aracımızın sileceklerin sürekli çalıştığı yolculuğumuzda Kemerburgaz’a varınca yağmur birden kesildi, ondan sonrası yollar kuru ve yağış yok. Hafta sonu diğer illerin piknik organizasyonları ise yağmur yağışından dolayı iptal edilmiş durumda yollar ve piknik alanları bom boş, yalnızca Bozkırlılar piknik alanı dolu ve piknik yapılıyor.

Arnavutköy/Tayakadın Piknik alanı dolu, önden gidenler den bura da yağmur yok haberini alan Bozkırlılar birer birer piknik alanına gelmeye devam ediyorlar. Sahne kurulmuş her zaman ki gibi hemşeriler bir birleriyle sohbet ediyor dertleşiyorlar, Bozkırdan gelen misafirlerimize ayrıca büyük bir ilgi ve alaka gösteriliyor tam bir hemhşeri dayanışması var. Dernek yönetiminin tamamı neredeyse tabiri yârindeyse iki kişilik çalışıyorlar her biri bir birinin aksayan tarafını anında kapatıyor, her neyse ki müthiş bir dayanışma var.
Bozkır dan  gelen misafirlerimize bakıyoruz; Bozkırlının gönlünde taht kurmuş Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir bey, Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ak parti ilçe Başkanı Memduh çelmeli,Akparti Konya İl yönetiminden Taşbaşı köylü olan Ramazan Özkaya, Belediye meclis üyeleri ve Her zamanki gibi Bozkır folklor ekibi, Mustafa Yaylalı ve Arkadaşları var.
Program akışına riayet edilerek sürüyor, Bozkır folklor ekibinin gösterilerine müthiş bir ilgi ve alaka var insanlarımız halka olmuş elleri patlarcasına büyük bir hayranlıkla izliyorlar. Bu tip toplumsal organizasyonlarda daha çok folklor gösterilerinin yapılmasında fayda var diyoruz.
Protokol konuşmalarının ardından öğle saati ezan okunuyor, sahnenin önünde toplu öğle namazı eda ediliyor namaza halkımızın neredeyse tamamı iştirak ediyor müthiş bir kalabalık edilen dualar. Ardından 2014 Bozkır Beyi Nevzat Sak beyin etli nohutlu bulgur pilavı, turşu ve ayran ikram ediliyor. Yemek sonrası program akışı devam ediyor.2015 Bozkır Beyi Bağyurdu Vakfı Başkanı Kemal çelik oluyor. Sahnenin hemen yakınında Bozkır Cuma pazarı kurulmuş Bozkırdan gelen karlı pekmez ikramı yapılıyor, yine meşhur küflü keş, turşu, Bozkır tahini, pekmezi, balı satışı yapılıyor.
Yemek sonrası sahne yine Folklor ekibinin gösterileri müthiş bir şekilde zevkle izleniyor. Sunucu Ahmet Özkan Bey bir anons yapıyor; Kaymakam, Belediye başkanı ve dernek başkanları sahneye oynamaya davet ısrarlı bir şekilde! Başlanıyor oynamaya O da nedir maşallah Aslan Mustafa’nın memleketi Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir Bey Aslan Mustafa’m türküsünde tabir yerindeyse döktürüyor sanki bir Bozkır efesi!
Akşam olmak üzeredir zaman daralmıştır Bozkır dan gelen misafirlerimiz müsaade isterler, Bütün protokol misafirleri araçlarına kadar giderek uğurlarlar Kaymakam beye büyük ilgi ve sevgi vardır. Belediye Başkanımız İbrahim Gün Bey Kaymakamımız vali oluncaya kadar bırakmayacağız der! Kaymakam bey ise ne valisi ben sancak beyiyim daha yukarısı yok! Aracın şoför yanına oturur ve Bozkıra doğru yol alırlar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
Belediye Başkanımız bizlerle kalır, ertesi günü İstanbul’da önemli ziyaretleri olacağından. Piknik alanında çay ikramları olan yerde taburelere oturarak sohbete başlanır, Bozkırın sorunları, çözüm önerileri, Bozkır için neler yapılabilir, nasıl bir eşgüdüm içerisinde olabiliriz. Başkanımız mevcut durumu anlatıyor zaman zaman bizlerde konulara katılıyoruz.
Belediye Başkanımızın heyecanına şahit oluyoruz, bir şeyler yapmak için çok heyecanlı ve azimli bütün bilgi ve birikimini ortaya koyuyor iyi şeyler yapmanın, eser bırakmanın sevdasında onu da tebrik ediyoruz. Yolu açık olsun, inşallah Bozkır bayrağı onun ellerinde daha ileriye daha ileriye yükselir. Bozkır bizim hepimizin, her birimiz bilgimiz, birikimimiz neyse onu Bozkır için yapmalıyız!






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.