Recent Comments

SON YILLARIN EN İYİ PİKNİK ŞÖLENİ


1989 Yılından bu güne kadar Haziran ayının ilk Pazar günü İstanbul’daki Bozkır bu şöleni yaşadı. Bu piknik şölenini bir bayram havasında ilk olarak İstanbul Bozkırlılar Derneği kuruluşuyla birlikte başlattı. Birkaç yıl Bozkırlılar Vakfıyla birlikte yapılan Piknik şöleni Bozkırlılar Vakfının piknikten çekilmesiyle, Bozkırlılar Derneği aynı coşkuyla yapmaya devam etti.

Belgrat, Mehmet Akif piknik alanında, Florya Ormanında ve Tayakadın kesebir piknik alanında yapılan Bozkırlılar pikniği bir çok siyasetçi ve ünlüye ev sahipliği yaptı. Bozkır kaşık Ekibi, kaşıklarını vururken sanatçı dostlar seslendirdiği türkülerle coşkuyu zirveye çıkardı. Gelen misafirler etli pilavın tadına doyamadı.

Bozkırlılar, yıllardır yapılan piknik şöleninde eksiği ve fazlasıyla gönüllerince eğlendiği gibi sılayı rahim yapma, dostlarıyla buluşma fırsatı da yakalamış oluyorlardı.

Geçmiş yıllardan gelen bu güzellikler geçtiğimiz yıllarda oluşan olumsuzlukların gölgesinde 2014 haziran pikniğine tartışma ve tereddütlerle girildi. Kafalarda bir takım soru işaretleri vardı.

Tereddüt, birileri ben olmazsam olmaz, birileri o olmazsa olmaz düzenekleri akılları bulandırıyor, kafalarda soru işareti bırakıyordu. Tabi bilmiyorlardı ki, düne kadar o ve onlar yoktu.

Acaba Nasıl olacak?

Nasıl olacağı yoktu. Ne yaptığını bilen, yaptıklarına inanan samimi duygularla ellerini semaya açıp; “Yarab!... bizi fitne fesada karşı koru, namerde muhtaç ve mahçup etme. Birlik ve beraberliğimizi bozma. Yüzümüzü kara çıkarma.” Diyerek yaradana güvenen bir yönetim kadrosu vardı.

Aynı zamanda “Ben demeyen biz diyen, önce Bozkır gerisi teferruat” diyen bu ekibe aynı duygulara ve düşüncelere hakim olan ihlaslı duygularla en iyisi olması için her tür fedakarlığa soyunmuş sonuna kadar yönetimin yanında olan bir Bozkır beyi Nezat Sak vardı.

Yaradan samimi duygularla özden ve ihlasla hizmeti kendilerine prensip eden bu ekibe rahmet ve yardımını esirgemedi.

Gecenin geç saatlerine kadar yönetimin büyük çoğunluğu ve Bozkır beyi ile birlikte hazırlık için piknik alanına gitti. Orada bile pikniğin ertelenmesi veya iptal edilmesi gündeme geldi.

Erteleme gündeme geldi. Çünkü yaradan musluklarını açmış günlerdir kuraklık korkusu yaşayan kainatını suluyordu. Yağmur en şiddetiyle sağanak şeklinde geliyor alınan bilgiler piknik gününün de şiddetli yağmur olacağı yönündeydi.

Ama her şeye rağmen rabbine güvenen ekip pikniği ertelemeyi düşünmedi devam kararı aldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren piknik alanı dolmaya başladı.

Bozkır’dan kaymakam, belediye, Bozkır kaşık ekibi ve protokol, İstanbul ve çevreden Bozkırlılar akın akın piknik alanına gelip yağmur korkusuna rağmen doldurmuşlardı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren gün boyunca İstanbul’un bir çok yerinden sel ve yağmur haberleri gelmesine rağmen piknik alanında hoş bir hava var, korku yok oldu.

Saatler geçtikçe coşku muhabbet artıyor, konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları veriliyordu. Yönetimden her bir fert en azami görevlerini yapmak için çaba sarfediyorlardı. Gerek program gerek yenilen pilav herkesi memnun etmiş hiçbir tartışmaya mahal vermemişti.

Ben deniz gibi çok kılını tüyünü hesap eden bir bile söyleyecek laf bulamıyor sadece şükrediyordu.

Cidden bazı tereddütlerim vardı.

Bu durum ancak bir şekilde izah edilebilirdi.

Bir tarafta bölünmeye zemin hazırlayan, fitneyi öne çıkaran sözde altarnetif piknik düzenleyerek bozkır pikniğini sabote etmek isteyenlere, kumpas kurmak isteyenlere karşı Rabbim tüm imkanları, o samimiyet ve ihlasla, hiçbir menfaat beklemeden var güçleriyle çalışan insanlara “Rahman ve Rahim” sıfatlarını gösteriyordu.

Şu kadarını da söylemek isterim ki, konuştuğum ve anlatmaya çalıştığım insanlar bilir kaç yıldır buna benzer düzende organize yapılmasını anlatmaya çalışmıştım. Bu yıl idaale yakın bir piknik organizesi yapıldı.

Kısacası 2014 Bozkır piknik şöleni beklenenin üstünde performansa sahip ve son yılların en iyi organizasyonuydu. Elbette eksikler olabilirdi yeter ki, yanlış olmasın, yeter ki, kurumsallıktan çıkılmasın. İnanıyorum önümüzdeki yıllar daha güzel olacak.

Kendi adıma tüm başkandan yönetime emeği geçenlerden ve tüm imkanları sağlayan beyimiz Nevzat Sak’tan Allah razı olsun.

İşte hizmet bu!.....

Rabbime şükür.



Selametle
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.