Recent Comments

DİKKAT HİJYEN EĞİTİMİ DENETİMLERİNE AZ BİR ZAMAN KALDI




663 Sayılı Sağlık Bakanlığının ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 58. Maddesinin 11. İnci fıkrasıyla değişik 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 126. Ve 127. Maddeye istinaden 05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede Hijyen Eğitimi Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamındaki iş yerlerinde çalışanların Hijyen Eğitimi almaları gerekmektedir. Söz konusu eğitimleri ilçelerde Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenmektedir. İş yerlerinde çalışan ve doğrudan hizmet veren çalışanların bizzat çalışıyor ise iş yeri sahiplerinin bulundukları ilçedeki Halk Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir. 05 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak denetimlerde belge almamış kişileri çalıştıran iş yerleri hakkında 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine göre işlem yapılacağından,( 250 – 1000 TL arasında cezai işlem) ilgili kişilerin mağdur olmamaları için şimdiden önlem almaları gerekmektedir.
Bozkır Halk Eğitim Merkezinden gazetemize yapılan açıklamaya göre yeterli sayıda müracaatın olması halinde ( en az 12 kişi) ilgili yönetmelik kapsamındaki her alanda kurs açabileceklerini belirtti. Kurs için başvurular Bozkır Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğüne yapılmaktadır.

                                                                                  

                                                                                  Memiş AKBULUT
                                                                                                              Bozkır Halk Eğitim Merkezi Müdürü
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.