Recent Comments

Dost Eli Bozkır’daki engellileri unutmadı


Dost Eli Derneği ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu yardım çalışmaları ile beğeni toplayan Dost Eli Derneği Hollanda’da yaşayan hayırseverlerin katkısı ile yürüme engeli olan kardeşlerimizin yüzünü Bozkır’da da güldürdü.


Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından gönderilen AKÜLÜ ENGELLİ ARAÇLARININ dağıtımından dört adet de Bozkır’a geldi.

Dost Eli Derneğinde çalışmayı gerçekleştiren kurum yöneticileri tarafından Bozkır’da kantinci Mustafa olarak tanınan Mustafa Doğan’a göndererek, gazetemiz Bozkır Postası muhabirinin katılımıyla engellilere teslim edildi.

Hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırılması için yapılan bu çalışmayla ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yön. Kur. Üyesi Hüseyin Aybilek “Hollanda’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın derdini kendine dert edinen ve bir engeli ortadan kaldırmak için bu anlamlı çalışmaya destek veren tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dediği öğrenildi.

Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Yön. Kur. Üyesi Hasan Durmaz ise; bu çalışmanın bir gönül birliği içerisinde gerçekleştirildiğini ve Hollanda Konya arasında kurulan bu gönül köprüsü üzerinden geçerek ihtiyaç sahibi yürüme engellilere ulaşacak araçların yeni umutların başlangıcına vesile olacağından dolayı çok mutlu oldukları ifadelerini konuştuğu öğrenilmiştir.




Araçların engelli vatandaşlara Bozkır’da dağıtımı sırasında söz alan ve Bozkır’ın Hızır meleği olarak bilinen kantinci Mustafa Doğan; “Bozkırımızı unutmayan Dost Eli Derneğine, Hollanda’da yaşayan hayırsever vatandaşlarımıza ve çalışmayı ortak gerçekleştiren İki değerli kurumumuza bu hassas düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önemli olan bu araçların yerine ulaşması ve insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırması. Bunun en iyi şekilde gerçekleştirildiğini bu gün burada görüyoruz. Bu gün araçlarını teslim alan kardeşlerimizin mutluluğu bizim için çok önemli hepsi araçlarını güle güle kullansınlar" diyen Mustafa Doğan, Bozkır, Konya ve İstanbul’daki hemşehrimiz olan işadamlarının da her türlü yardım ve desteklerini muhtaç ailelere verilmek üzere beklediklerini belirtti.

Akülü araçlarına kavuşan engellilerden, ilçemize bağlı Aydınkışla Mahallesinden Döndü Ak, Hacılar Mahallesinden Osman Demirel, Büyükhisarlık Mahallesinden Ömür Yüksel ile yine Büyükhisarlık Mahallesinden Mustafa Özçelik, bu yardımlarından dolayı Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı ve Dost Eli Derneği ile bizlere aracı olan kantinci Mustafa Doğan’a çok teşekkür ederek minnetlerini belirtmişlerdir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.