Recent Comments

HER YER DUMANLI


Bir söz vardır, duman tütmeyen yerde ateş olmaz. Fakat günümüzde bazıları toptan bu hipotezi sabit fikirle inkâr yoluna gitmişler, hem dini yasalar hem de ilmi kıyaslar içinde gülünç duruma düşmüşlerdir. “cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla doludur.” Sözü de günümüz siyasi literatüründe gerçek olmuştur.“Fazla iyilikten maraz (hastalık) doğar” denmişti. Buda gerçek oldu. İnsanlara fazla güvenmek her zaman yanlışı getirir. İşte ülkenin geldiği nokta bu olmuştur. Bütün bu sözler üst üstte konulursa, yukarıdaki sözlerin zamanımızda gerçek olduğu anlaşılır.



Son yıllarda devlet hazinesinin toplum tarafından hortumlanmış olduğu gerçeği ortada iken toplumun bazısı ikna olmamıştır. Haydi, bu hortumlanan paralar sonraki yıllarda telafi edilebilir. Ama milli ve dini duygulardaki yapılan aşınma hortumları nasıl telafi edilecektir? Firavunun sihirbazları gibi hortumcular aradan hep sıyrılmış görünmez olmuşlardır. Buna aracılık yapanlar kendilerini dinle eşdeğer saymışlardır. En milli kendilerinin olduğu iddiasını da bugüne kadar kimseye kaptırmamışlardır.



Uzun zamandan beri bu toplumun tarih boyunca ezildiğini, çok haksızlıkların yapıldığı tezini iktidar ve avenesi uzun zamandır seslendirmiştir. Bunun aksini iddia edenlere sen kan, gözyaşı ve savaştan besleniyorsun diyerek susturulmuştur. Sadece Kürtlerin hamiliği değil, İslam âleminin hamiliğine soyunulmuştur. Hangi güçle ve teknikle yapılabileceği hiç düşünülmemiştir. Sonunda gözyaşı ve kanın ortağı haline dönüşülmüştür. Askeri alanda, bir soysuz tarafından bayrağın indirilmesine seyirci kalınmıştır. Seyirci kalan askerler nerdeyse alkışlanmıştır. o hainin silahla gebertilmemesine de içten içe sevinilmiştir.



Ülke için en büyük sorun PKK sorunudur. Bunu ortadan kaldırmak için Gerektirse, İsrail ve her türlü devletle işbirliği yapılması gerekirken Müslümanlık adına yanlış yollara gidilmiş, çevremizdeki bir tane dost devlet ve Müslüman kalmamıştır.



Hangi devlet kurumunda memur ve yetkili kontrol edilmezse görev ihmalleri yaşanır. Siyasilerin korumalarıyla bu delibozukluk daha da artmıştır. Özellikle eğitim dökülmektedir. Hem maddi hem de manevi anlamda böyledir. Bu Bozukluğa İmam Hatipler de dâhildir. Görevini yanlış yapanlar iktidar yanlısıysa, Bakanlarda olduğu gibi ceza almaktan kurtulmuşlardır. Ceza alan bir Allah’ın kulu bulunmamaktadır. Çünkü amirlerde görevini yapmamaktadır. Peki, yetki sahipleri görevlerini zamanında yapmazsa, emrindeki memurlar ne yapmazlar? Adeta devlette duraklama dönemi başlamıştır.



Bu gün suç oranının patlaması, sık sık çıkarılan af kanunlarının işidir. Türkiye’de dünyanın hiç bir yerinde olmayacak kadar her türlü af bu meclis tarafından çıkarılmaktadır. Ey yetkililer sizler Yaratıcıdan daha mı, merhametlisiniz ki, bu suç işleyenleri bol keseden af ediyorsunuz? Acaba bu suçlular, aynı sucu size karşı işlemiş olsalardı yine de onları af edecek miydiniz? Tabii o affettiğiniz suçlular size zarar vermemişlerdir. Bu nedenle onları salıverdiniz. suçlarını bağışladınız. Fakat onlar uslanmak yerine, daha da keskinleştiler. Nasıl ki ilahi dinlerin verdiği bilgilere göre Yaratıcımız: “Her türlü günahı affettiği halde, kendisine ortak koşulmasını ve kul hakkını affetmemektedir. Ve onları merhametinin dışına çıkarmıştır.” Ama siz her türlü kötüyü affettiniz. Suçsuzlarla meşgulsünüz.



Bir savaşta elde edilen ganimetler pay edilirken, peygambere düşen ganimetleri bir sahabe deveden indirmeye çalışırken atılan bir okla öldürülür. Sahabeler, Ne mutlu ona ki, Peygambere hizmet ederken öldürüldü diyenlere karşılık Hz. Peygamber- Hayır, öyle demeyiniz. Ganimet taksim edilmeden önce bu adamın çaldığı aba, şuanda üzerinde çayır çayır yanmaktadır” cevabını verdi. Bunu dinleyen bir sahabe gitti “elinde bir çift takunya kayışıyla geri döndü. “ Bunları taksimat yapılmadan önce almıştım” deyip geri verdi. Allah korkusu, kişiye yaptığı hatadan döndürürse bir işe yarar. Aksi takdirde faydasız olur.



Fakat günümüzde iktidar sahiplerini hatadan neyin döndüreceğini, hala bulabilmiş değiliz. Ancak, aklımızı kullanıp oylarını azaltırsak geri dönecekleri inancındayım. Çok oy almaları onların yaptıklarının doğru olduğunu kanıtlayamaz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.