Recent Comments

KARİYER YOLUNDAKİ GENÇLERE TAVSİYELER



İşinize odaklanırken duyguları unutmayın! Cesur ve girişimci olun ama insanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı unutmayın! Bol bol okuyun yabancı dil öğrenirken, yalnızca batı dillerini değil, doğu dillerini de öğrenin. Kendinizi zorlayın. Başarmak için çok çalışmanız gerekiyor.

İhlas holdingin düzenlediği Kariyer zirvesi çeşitli üniversiteler den gelen gençlerin katılımı ile İstanbul Haliç Kongre merkezinde yapıldı. İş ve siyaset dünyasının alanında zirveye çıkmış isimleri katılarak gençlere yol gösterecek görüş ve tavsiyelerde bulundular. Konuşmacıların önemli dip notlarını sizlerle paylaşıyorum;

Gözlem, iyi analiz ve soğukkanlı olmak başarının temel noktalarındandır. Üretken ve cesur fikirlerinizi söylerken korkmayın, Başarıyı sevin ama başarısızlık sizi yolunuzdan alıkoymasın! İş hayatına kendinizi hazırlayın üniversite de okurken mümkünse bir iş yerinde çalışınız.
 Başarının sırrı, mesleki bilgilerinizin başarıya ulaşmanızdaki etkisi %20 dir. geri kalanı sizin insan ilişkilerindeki becerilerinizdir. Her zaman birlikte olduğunuz insanlarla iyi ilişkiler kurun. Herkesle iyi geçinmeye çalışın. Selamınız sermayeniz olsun. Ölümden başka her şeye çare var.
Dava adına yanlış işlere baş koymayın. Kendinizi ve çevrenizi mahvedersiniz. Neyi dava olarak kabul ettiğiniz çok önemlidir. Doğru hedef koymuşsanız uygulamayla birlikte hata yapmaz, başarıya ulaşırsınız. Bundan vazgeçmeyin. Kararlılıkla, sabırla hedefinize ulaşmaya çalışın. Bu yolda maddi değerler kadar manevi değerlerinize de sahip çıkın. Başarının sırrı, Azim ve sadakattir. Her işte kararlılık, sabır, azim şarttır. Bir işte yükselmek için sabredeceksiniz ve keşfedileceksiniz.
 Çok okumalısınız, İçini bilgiyle doldurmadığınız zaman diplomanın süresi 4 yıldır. Sonra işe girmeye çabalayacaksınız ama iş kurmak çok önemli. Üniversitenizin adı mühim değil! Mühim olan, Dürüst çalışkan, azimli, sadık, sebatkâr ve lisan bilmeniz ve İnsan ilişkilerinizdir.
Dünya dijital çağda ve hızla ilerliyor değişiyor. Bilgi olmadan teknolojiyi kullanma imkânı yok. Günümüzde artık sınırlar bir anlam ifade etmiyor. Dünyanın öbür ucundan biri sizin rakibiniz, müşteriniz ve ortağınız olabilir. Ne iş yaparsanız yapın, işinizi geliştirmek için çalışın, İngilizce dışında bir yabancı dil Rusça, Japonca, Arapça veya Afrika dillerinden birini daha öğrenin. iş yerine kapanıp kalmayının, unutmayın, Kovandan çıkan arı bal yapar.
Başarı çok çalışmakla gelecek! Fatih sultan Mehmet, Mimar Sinan ve Farabi gibi isimler çok çalışarak ve azmederek başarıya ulaşmışlardır. Dillere destan İstanbul çok genç yaşta bir insanın girişimci zekâsı, Azmi ve kararlılığı ile 1453 yılında fethedildi. Geleceğimizden bütün gençliğimiz sorumlu olacaktır. Hedefsiz yelkene rüzgârın katkısı olmaz.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.