Recent Comments

Behçet ve FMF Hastalığına dikkat çektiler


​Behçet Hastaları ve Romatolojik Hastalıklar Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Behçet Hastaları ve Romatolojik Hastalıklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Metin, Başkan Yardımcısı Adem Dişbudak ve üye Ali Demir, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile görüşen dernek yetkilileri tedavisi olmayan ancak kontrol altında tutulabilen Behçet hastalığı ve Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalığına dikkat çekti.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Başkan Metin, "Bu hastalığın iş hayatında birçok hastayı mağdur ettiğini, birden çok branşı ilgilendirdiğinden genel olarak hasta muayene ve katılım payından dolayı bir çok hastanın sık mağdur durumda olduğunu hastalığın kronik hastalıklar içine alınmasını ve vardiyalı işlerde çalışan kronik hastaların gece nöbetine kalmaması ile kortizonlu ilaçların yan etkileri konusunda görüşlerimizi bildirdik. Sayın Halil Etyemez de iş kanunu ile ilgili sendikal toplu görüşmede vardiyalı sistem için bir düzenleme yapılabileceğini ve diğer ilgili maddeler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne yönlendirdi" dedi.

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nü de ziyaret ettiklerini söyleyen Fatih Metin, "Görüşmemizde Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzman Dr. İsmet Köksal ve Genel Müdür Yardımcısı Op. Dr. Alper Süzen ile görüştük. Görüşmede Behçet ve FMF hastalığının kronik hastalıklar içine alınması, tedavide kullanılan kortizonlu ilaçların yan etkileri ve tedavi sürelerindeki yan etkileri ile yeşil kartlı kronik hastaların ilgili tedavi merkezlerine kontrol çağrısı ile direk müracaat etmeleri ile toplumsal olarak erken tanı konularında daha çok bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasının uygun olacağını konularını gündeme getirdik. Sayın Alper Süzen ilgili konuların gerekli yasal düzenlemeler için ilk yapılacak toplantılarda gündeme getireceklerini belirtti" ifadelerini kullandı.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.