Recent Comments

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KİSVE


​Öğretmenler gününde çoğunlukla öğretmenlerin maddi yetersizlikler içinde kıvrandığı bu zamanda bu da nereden çıktı diyebilirsin? Fakat iktidarlar eğitimi yazboz tahtası haline getirirken öğretmenlerle ilgili bir değişim yapmayı akıllarına bile getirmemekteler. Amaç ülkenin geleceğinden daha çok iktidarların geleceğidir. Bu nedenle her yapılan şey oy getirici olmalıdır. Ülkenin geleceği en sonraki iştir. KAFA BU. Bu nedenle oy almak isteyenler, halk öyle istiyor diye her yere Kuran kursu, imam hatip okulu ve cami yapmaya hizmet ediyoruz diye istismar aracı yaptılar.  Hala eski yapılanları her ağızlarını açışta eleştirerek unutulan yaraları anımsatarak yeni düşmanlıklar peydahlamaktalar. Bu sözünü ettiğim yerlerin sözünü etmek kimin işine yarayacaktır? Fakat buraları kaşımak ve istismar etmek ülkenin yararına değildir.



Bazı yapılanlar ülkenin realitesiyle mutabık mı? Bunu sorgulayan da yok. Bu şuna benzer. Bir yıl hangi mahsul para yaparsa çiftçi de o tarafa yönelir. Herkeste ayni şeyi ekince hem çiftçi, hem de ülke zarar eder. Okul konusu da bundan ibarettir. Oy hesabı için okullar üzerinden siyaset yürütülürse, okullardaki öğrencileri kendi partilerine oy devşirme aracına sokarlarsa, eğitimden ziyade ideolojik odaklanmayı öne çıkarmış olurlar. Bu da aynen yapılmaktır. Sanki başka okullarda okuyanlar başka milletin çocukları gibi bir algı oluşturulmaktadır. Bu algıyı bakanlık önlemesi gerekir.



 Hiç olmazsa 24 Kasım öğretmenler gününde bir değişim de öğretmenler için düşünülüp yapılsa, ideolojileri için eğitim ve öğretimi yok eden düşünce! Biraz da bu konuya kafa yorsa, mesela öğretmenlerde kisve değişimi yapılsa belki eğitim öğretime bir değişim havası ve isteklendirme olur. Zararı da olmazdı. Bazı devlet görevlilerinde üniforma bulunmaktadır. Bu üniformalar üzerindeyken o görevli onun şerefini düşünür ve motive olur.  Hem kendisinin şerefini korumaya gayret eder, hem de üniformanın.



Cami imanları üzerlerinde sarık ve cübbe bulunmadığında cami cemadatından yeterli ilgiyi göremezler. Fakat üzerinde kisvesi bulunduğu zaman imamın manevi etkisi artmakta bu nedenle saygıyı daha fazla görmektedir Bunun gibi öğretmenler sınıfa girdiklerinde ve merasimde bulundukları zamanlarda sözünü ettiğimiz kaliteli bir kisve öğretmenler giyinmiş olsalardı diyorum, öğrencilerin ve çocukların velilerinin karşılarında daha fazla manevi saygınlığını artırabilirdi. Polis ve askerler üniformalarıyla görünür oldukları için çocuklara büyüyünce ne olmak istersin sorusuna, Polis ve Asker yanıtını vermekteler.  Amacımız Günümüzde öğretmen saygınlığı öğrencisi, öğrenci velisi ve esnaflar yanında yerlerde sürünen öğretmenlik mesleğini yukarlara taşımaktır. Öğretmenlerin kisveleri tekdüzede de olmamalıdır. Her branşı ve branşında ne kadar uzmanlaştığı da kisvesinde belli olmalı, gösterilmelidir.



Her sene okullar açılınca, eğitim ve öğretim ödeneği ismi altında öğretmenlere bir harçlık verilmektedir. Bu ödenek 24 Kasım gününde öğretmenlere verilse günü daha da anlamlı kılar. Hiç olmazsa bütün öğrencilere tablet ve kitap dağıtan iktidar bugün öğretmenleri önere edecek bir şey yapabilir. Hep demeçleri öğrenci ve veliyi kayırıcı yöndedir. Bunun ne kadar kötü olduğu hastanelerde doktorların dövülmesini beraberinde getirmiştir.



Şimdi öğretmenler gününde diğer günlerden ayrı olarak öğretmenler için ne değişecektir? Toplumda saygısı mı artacak? Devlet katında daha mı değerli olacaktır? Sene başında her evde eğitim ve öğretim için paralar harcanmakta, emekler sarf edilmektedir. Bu nedenle Milli Eğitimde görev yapan insanlar bu yardımı istemektedir. Öğretmenler okutacakları ders konusuyla ilgili yeni yazılan eserleri milli eğitim bunları toptan alarak dağıtması daha akılcı ve verimli olacaktır. 24 Kasım pazartesi öğretmenleri hatırlama günü ister okullarda, ister devletin başka yerlerinde başlar ve biter. Sonra eğitimde öğretmenlerde gelecek 24 Kasıma kadar anımsanmaz kalır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.