Recent Comments

DERDİMİZ, BOZKIR DIŞINDA NE OLA!...


Geçen hafta yazdığım "Hani İktidar Partisi Hizmet Getirecekti?" köşe yazım sonrası oldukça çok tepki aldım. Aldığım tepkiler olumsuz yönde değil geneli olumlu.
Her telefon açan mesaj atan Bozkır'ın durumu ne olacak? Sorusunu sorduktan sonra, "Sorunlarımızı dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz" oldu. 
Burada şunu açıkça söylemek isterim.
Benim derdim siyaset, siyasi parti veya kişiler değil. Derdimiz Bozkır dışında bir şey değil.
Mehmet Akif Ülker Başkanlığında da, Mustafa Uyar Başkanlığında da şimdi İbrahim Gün Başkanlığında da aynı şeyleri söylemeye, konuşmaya, yazmaya çalışıyorum. 
Parti siyaseti değil Bozkır siyaseti ekseninde, Bozkır için ne yapılmalı, olması gerekenlerin biran önce projelendirilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.
Makyaj projeler yerine Bozkır için geleceğe yönelik kalıcı projelerin yapılması, başlatılması, uğraş verilmesi ve uygulanması gerekmektedir. 
Mutlaka seçimi kazanıp, başkanlık koltuğuna oturan başkanlarımız bir şeyler yapmış, yapmaya çalışmıştır. 
Mehmet Akif Ülker hastane için büyük uğraşlar verdiğinin şahidiyiz. Alt yapı çalışmalarını imza altına aldırdığını biliyoruz. Mustafa Uyar imzası hazır elinde bulduğu alt yapı çalışmalarının sıkıntısını çok çektiğinin şahidiyiz. Alt yapıyı İller Bankası yaptı. Teslim aldıktan sonra kısa sürede üst yapıyı tamamladığını biliyoruz. Belediye araçlarını yenileyip hizmete geçirdiğini gördük. İbrahim Gün başkanlığa gelmesiyle yaptıkları ortada ve yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Mutlaka her başkanın hakkını veririz yaptıklarından dolayı.
Geçmiş dönemlerde de Bozkır'da bir şeyler yapılsın diye çırpındım. TV programımda canlı yayında ve köşe yazılarımda da hep dile getirdim.
Ama bizim derdimiz, teklifimiz yapılmasını istediğimiz Bozkır'ın geleceği.
Bozkır bu gidişle yakın zamanda nüfusunun nerelere geleceğini düşünemiyorum. Bu göçün devam etmesi halinde Bozkır'da kimler kalacağını düşünmek bile istemiyorum.
Bozkır öncelikle yaşanılır hale gelmeli. Bozkır'lının gözü dışarıda, İstanbul, Konya, Ankara, Antalya, İzmir'de olmamalı. Bozkır dışına gezmeye veya ürününü satmaya gitmeli.
Bu yapılamaz değil geleceğe yönelik projeler üretilirse kısa sürede yok olan Bozkır nüfusu eski kalabalık ve varlığından söz ettirecek şekle getirilebilir.
Hala bölgenin en büyük ticareti Bozkır Cuma pazarında döndüğüne göre, nüfus korunur, nüfusu artıracak, göçü durduracak, hatta göçü geri getirecek imkanlar sağlanır.
İktidar Büyükşehir kanununu çıkarırken hizmet daha iyi gelecek kandırmacası yaptı. İşin aslını, hedefin tek adamlık sisteminde eyalet bölgelerinin temeli olduğunu, Türkiye üzerinde planları olanların ve bölücü terör örgütünün isteği olduğunu vatandaşa anlatmadı, sakladı.
İktidarın ilk dönemlerdeki politikalarında yerel yönetimleri güçlendirmekti ama yerelin elindeki imkanları metropollere bağladı. Hizmet nasıl gelir diye sorsanız aklın yolu birdir. Dar bölgede yerel yönetimlerin güçlenmesi hizmeti artırır. Gücü yaydıkça hizmet zayıflar. Konya merkezden 150 kilometrede olan bir köye nasıl hizmet götürecek, hangi akla hizmet ediliyor belli değil. 
Belediyelerin iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez safsatasını hala anlamış değilim bu haksızlık siyaset malzemesi yapılınca hizmet gelmiyor demek ki. İnsanların oyları, belediyelerin iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez diye kandırılarak alındı.
Şu an iktidar partisinin başı Konya'lı, Büyükşehir Belediyesi iktidar partisinden, Bozkır Belediyesi iktidar partisinden. 
Ne değişti dersiniz?
Geçtiğimiz hafta bir okuyucumuz teşekkür için açtığı telefonda "Bunlar iş değil, laf yaparlar diyor" 
Evet vatandaş laf değil gerçekten iş istiyor.
Bozkır için geleceğini garanti altına alacak, öncelikle nüfusu koruyacak, göçü durduracak hatta göçü geri getirecek umut verici projeler yapılmalı, açıklanmalı başlamalı!... 
İki günlük kar yağışı sonrası sınıfta kalınırsa, insanlara bozkır yaşanmaz hale getirilirse, en ufak ihtiyaçlar için şehir dışına gidiyorsa Bozkır'da kim kalacak?
İktidar Partisinden, Büyükşehir Belediyesinden, Bozkır Belediyesinden Bozkır'ı kurtaracak projeleri en yakın zamanda bekliyoruz.
Daha öncede köşelerimde yazdığım gibi istenirse düşüncelerimizi, elimizdeki projelerimizi de paylaşabiliriz.
İki konuya daha değinmek istiyorum. 
Aslan Mustafam askerde şehit olduysa elinde kaşık ekip figürü kimin? Diye soruyor Bozkır'lı!...
Bozkırlılar vakfı tüm hemşerilerimize selamlarını sunuyor. Hizmetlerinden bahsetmeye gerek yok herkes biliyor. Şu an Bozkır'da yapılan yurt için ihtiyaçları var. Hizmeti daha hızlı ve iyi yapabilmek için siz Bozkırlıları yanlarında olmaya desteklemeye bekliyorlar.
Selametle!....

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.