Recent Comments

BAYRAMA BURUK GİRERKEN

Ülkemiz ve İslam aleminin büyük acılar yaşadığı şu günlerde Kurban Bayramına millet olarak hüzünlü girmekteyiz.
Bugün bayram,
Erken kalkın çocuklar,
Giyelim en güzel giysileri,
Elimizde taze kır çiçekleri,
Üzmeyelim bugün annemizi,
Nakaratının yer aldığı Barış MANÇO'nun şarkısı;  bu bayram beni çok daha fazla duygulandırdı. Bu yazıyı yazarken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bu bayram, şehitlerimizin çocukları annelerini üzmeyecekler; üzgün, mahsun ve kırgın!
         Gönül isterdi ki "Bayram Sevincini" yansıtan bir yazı paylaşayım. Ama olmadı; "Bayrama Acı Düştü"! Hem de acıların acısı! Hani duygulu bir türkü vardır;
         Bayram gelmiş neyime anam anam garibem
         Kan damlar yüreğime anam anam garibem
         Yaralarım sızlıyor anam anam garibem
         Gülmek benim neyime anam anam garibem
         Toprağa düşen şehitlerimizin arkalarında bıraktıkları; acılı eşler, çocuklar, analar babalar! İnanın, içimi acıtan, yüreğimi sızlatan sizlerin acısı! Şehit kardeşlerimiz ne mübarek insanlarmış ki "şehadet" nasip olup peygamberler makamı olan şefaat makamı, "Makam-ı Mahmud" a kavuştular. Allah'ın izniyle; geride bıraktıkları sizlere şüpheniz olmasın şefaat edecekler. Yüreğinize taş basın ama sakın mahsun olmayınız!
         Bu yaşanan acıların içimi acıtan bir başka tarafı var. Beni kahreden tarafı nedir biliyor musunuz?  Ölenlerle öldürenlerin bu milletin çocukları olması! Ne kahredici ne kalleşçe bir savaş değil mi?! İçime dokunuyor içime, ağular içmiş gibi! Söyleyin Allah aşkına!
         Olur mu böyle olur mu?
         Kardeş kardeşi vurur mu?
         Kahrolası düşmanlar
         Bu dünya size kalır mı?
         Elbette ki kalmayacak! Sizler ve sizleri canavarlaştıran, insanlıktan çıkaran; her kim olursa tamamı sizlerle birlikte cehennemi boylayacak. Soruyorum size;
         -Bu savaş niye?
         -Doğrulttuğunuz silahlar kime?
         -Öldürdüğünüz insanlar kim?
         Her ne gerekçeyle olursa olsun teröre, teröriste destek olanlar, ya siz; yarın huzuru mahşerde Allah'a nasıl hesap vereceksiniz?
         Yüce Rabb'im Hucurat Suresi'nde "Mü'minler ancak kardeştir" buyuruyor. Nereye gitti kardeşliğimiz, nereye gitti Müslümanlığımız? Bu kavmiyetçilik bu ruhsuzluk hali niye? Müslüman olduktan sonra Kürt olsan ne olur, Türk olsan ne olur? Söyleyin ne olur?!
         Müslüman'ım diyen kim olursa olsun; kavmiyetçiliği inancının önüne geçiren; bu çirkin, adi savaşın son bulması için nokta kadar da olsa yapması gereken bir şey olup da yapmayan; Allah'a hesap vermeyecektir! Çocuklarımıza sahip çıkalım; şer odaklarının eline çocuklarımızın düşmesine izin vermeyelim; vermeyelim ki hem bu dünyaları kurtulsun hem de öbür dünyaları!
         Gelin, Kurban Bayramı'nı barış bayramına dönüştürelim! Ülkemize, devletimize sahip çıkalım; devletimizin kıymetini bilmez birbirimizle uğraşır birbirimizle savaşırsak istisnasız hepimiz leş kargalarına yem oluruz. Çevremize bir bakalım, çevremizde olanları görmüyor muyuz? Evinden, yurdundan olanların düştüğü acıklı durumu her gün görüyoruz. Unutmayız, on kişilik bir bod içinde yüz kişiden biri de siz olabilir ve cesediniz karaya vurabilir!
         Kurbanlarımızı kesip, kurban kanları aksın da bu milletinin çocuklarının kanı akmasın temennisiyle;
         Acı ve hüzün dolu olsa da; bayramınız mübarek ola.
ALİ DUTAL
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.