Recent Comments

Bozkır' Dereköy'de 'kaya ıslah çalışması' yapıldı


​Konya ilinin Bozkır İlçesi Dereköy Mahallesi'nde kaya düşmesi tehlikesi altında bulunan afete maruz bölgeler için Konya İl Afet Müdürlüğü tarafından yapılan kaya ıslah çalışmaları tamamlandı.


Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız!!!
Konya İl Afet Müdürlüğü tarafından yapılan bu proje Mersinli Gizem inşaat yüklenici firma tarafından yapıldı. Proje Dereköy mahallesinde çelik tel ağ kaplaması ve gabion toprakarme kaya bariyer olmak 4 ayrı bölgede gerçekleştirildi.

AA editörüne bilgiler veren Gizem İnşaat yetkilisi Celal Ustalar "Konya İl Afet Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ihale sonucu yüklenici firma olarak Bozkır'ın Dereköy mahallesinde ki proje çalışmalarına başladık.

Projenin amacı Dereköy'ün yerleşim yerinin üstünde yer alan taşların koparak hanelere düşmeden önce enerjisini keserek olası bir tehlikenin önüne geçmektir. Bu şekilde bir proje ülkemizde ilk defa uyguladı, bu projeye halk arasında Çin Seddi adı da verilmektedir.

Proje çalışmamız toplamda 2,5 ay sürdü, köy içindeki taşları çelik halatlarla işlerini tamamlayan dağcı ekibimiz 10 kişiydi, gabion toprakarme çalışmasını ise 8 kişi olarak tamamladık" dedi.

Bozkır Dereköy mahalle muhtarı Ahmet Pala ise "Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerine mahallelerin yüksek tepelerinden düşebilecek taşları engellemek için 4 metre yüksekliğinde Çin Seddi dediğimiz bu çalışma Türkiye'de ilk defa mahallemizde gerçekleştirildi.

Mahalle sakinlerimizle ve bizler olası bir tehlikenin önüne geçebilecek bu projeden dolayı Konya İl Afet Müdürlüğüne teşekkür ederiz" dedi.

Konya Ajansı : Yakup Çetin

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.