Recent Comments

Yavuz BAHADIROĞLU BOZKIR'da


Bozkır Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve her ay düzenli olarak yapılması planlanan "kültür sohbetleri" programının bu ayki konuğu ünlü tarihçi ve yazar Yavuz BAHADIROĞLU'dur.

Yavuz BAHADIROĞLU ;

Rize doğumlu olan yazar, tarihçi, gazeteci ve radyo programcısı Yavuz Bahadıroğlu, 1945 enesinde doğmuştur. Günümüzde evli ve üç çocuklu olan Bahadıroğlu'nun gerçek ismi Niyazi Birinci'dir.
Gazetecilik kariyeri İstanbul'da 1971 senesinde başlayan Bahadıroğlu'nun bundan sonra araştırma-incelemelerde bulunduğu, röportajlar yaptığı ve fıkralar yazdığı da bilinmektedir. Yönetici pozisyonunda çeşitli dergi, gazete ve şirketlerde bulunmuştur. Muhabirlik ve Röportajcılık gazetecilik adına yaptığı iki alt meslektir. Çocuk romanları ve hikayeler yazmıştır. İki kez köşe yazısı yazmıştır ve bunları farklı isimler kullanarak yazmıştır. Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimlerini kullanmıştır.
Toplum tarafından esas tanınmaya başlandığı dönem Yavuz Bahadıroğlu ismini kullanarak yazdığı romanlar dönemidir. İlk iki romanı olan Sunguroğlu ve Buhara Yanıyor romanları en çok satanlar listesinde yer almıştır. Osmanlı'yı çeşitli dönemlerde ele alan romanlar yazmıştır. Otuzdan fazla bu konuda romanı olan yazarın Biz Osmanlıyız adlı kitabı en ünlüsüdür.
Yavuz BAHADIROĞLU BİMDER'in katkıları, Bozkır Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan "Kültür Sohbetleri" programının konuşmacısı olarak 11 aralık 2015 Cuma saat 16:00 da Lise öğrencilerine yönelik "Anılarımdaki Türkiye"  konusunda, Saat 19:00 da Aileler için "Osmanlıdan Günümüze Aile ve Çocuk " konusunda Belediye Düğün Salonunda konferans verecektir. Konferans sonrası isteyen katılımcıların kitaplarını imzalayacaktır.
Gerçekleşecek olan bu etkinliğe tüm halkımız ve öğrencilerimiz davetlidir.
Konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa DEMİR'e, BİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet GÖRÜR'e,  Yönetim Kurulu Üyelerine ve BİMDER'e katkıda bulunanlara teşekkür ederiz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.