Recent Comments

TV SAÇMALIKLARI


​Eskiden ne güzel diziler yayınlanırdı hep birlikte izlerdik. Şimdi izlemeye değer bir tv dizisi gören varsa söylesin…


TV dizilerini, programlarını izleyen sanır ki Türkiye'de herkes lüks villalarda yaşıyor, herkesin altında lüks arabalar ve şoförleri var… Çok televizyon izleyen birisi değilim, geçtiğimiz hafta şöyle bir kanalları karıştırırken, bir kanalda salya sümük ağlayan bir adam vardı dikkatimi çekti, beş dakikada anladım ki adamın oğlu onun değilmiş, bunu öğrenmiş adam yıkılmış falan… Daha fazla katlanamadık başka bir kanala geçtik ki tesadüf müdür yoksa her dizi mi böyle anlamadım, ama orada da bir kız ağlıyordu o kızcağız da baba bildiği kişinin babası olmadığını öğrenmiş annesine hesap soruyordu. Ağlamaktan içleri çıkmış haldelerdi. Ya sabır deyip izlenecek bir program aradım ama her kanalda bu tip diziler vardı. Hemen hemen hepisinde ağlayan zırlayan, entrikalar çeviren insanlar vardı.


Bu dizileri çekenlerin, oynayanların hiç mi insafı yoktur bilmiyorum da bu kadar izleyicisi olmasa da yayından kaldırılır diye düşünüyorum. Demek ki izleniyorlar. Bu kadar saçmalığa nasıl katlanılır bilmiyorum, ama dışarıdan bakıldığında Türklerin çocuklarının her birinin babası baba bildiği kişiler değil herhalde diye düşünmemek mümkün değil. Bu dizilere bakarsak İstanbul'da yaşayan herkes villalarda, yüzme havuzlu lüks evlerde oturuyor, herkesin bir şirketi var ama kimse işe gitmiyor, entrikalar çevirmekten zaten işe gitmeye fırsatları olmuyor. Yine bu dizilere bakarak bir profil çizecek olursak, yine İstanbul'a gitmek isteyen hatta evden kaçanların başına kötü şeyler gelmiyor, birileri onu koruyup kolluyor ve sonra çok zengin olarak evlerine dönüyorlar….


Bu dizileri izleyip, adeta olmazsa olmazları haline gelen insanlar tanıyorum, tüm programlarını bu dizilere göre yapıyorlar. Bu dizilerde eğitici öğretici en ufak bir konu yok… Eskiden izlediğimiz diziler vardı komşulukları anlatan, dostlukları arkadaşlıkları anlatan, sıcacık aile dizleri vardı bir çoğunu sizler de hatırlarsınız… O diziler insanlara sevgiyi ,saygıyı ,komşuluğu, dostluğu, dürüstlüğü anlatırdı. İzleyenlerde pozitif bir etki bırakan sevimli dizilerdi… Çocuklarınızla oturup izleyebilirdiniz, illa ki bir ders çıkarır, kendinizden bir şeyler bulurdunuz. Eğitirlerdi öğretirlerdi. Şimdiki dizilerde fesatlıklar, entrikalar, düşmanlıklar ne kadar kötülük varsa onlar izletiliyor. Beyinlere kazınıyor bunlar maalesef ve bu dizleri çocuklar da izliyor..


Elinizdeki kumandayı doğru kullanmazsanız bir bombaya dönüşüyor tv, ama doğru kullanan kaç kişi var onu da bilmiyoruz… Tercihinde herkes serbest elbette, ama hiç olmazsa çocukları uzak tutun şu dizilerden… Hiç olmazsa çocukları kurtarın bu saçmalıklardan….

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.