Recent Comments

TATİL BAYRAMI VE SOĞU KERİM EMMİ


Ali Dutal
         Değerleri olmayan toplumlar öncül, dünyaya yön veren toplumlar içerisinde yer alamazlar. Emperyalist güçlerin temel amacının, toplumların sahip oldukları değerleri yok etmeye çalışması da bundandır. Dünyada öncül toplumlardan biri olan Türk toplumunun değerlerinden olan Ramazan ve Kurban  Bayramlarının "TATİL BAYRAMI"na dönüştürülmesi sürecide aynı niyetin bir sonucudur. Maalesef bayramlarımız "TATİL BAYRAMI"na dönüştürülmüştür.
         Toplumsal barışın en önemli araçları bayramlarımızdır. Bayramlar birlikte olmadır, kaynaşmadır, küslerin barışmasıdır. Teknolojik ve sosyal gelişmeler sonucu yalnızlaşan bireylerin birlikte olmasıdır, bayramlar. Yani, toplumsal bütünlüğümüz için bayramlara dünden daha fazla bugün ihtiyacımız var.
         Oysaki insanımızın küçümsenemeyecek bir kısmı bayramlarını akrabalarıyla, yakınlarıyla, komşularıyla yapacakları yerde tatil beldelerine koşuyorlar. Babamın evi Antalya Konya karayoluna yakın, bayram öncesi 06 plakalı araçlar katar katar 07 plakalı şehrimize yol aldıklarını her bayram görürüm. Çocuklarımız köyünü, kentini; akrabasını, yakını, komşusunu bilmiyor ve değerlerinden kopuk yaşıyor. İşte böyle olunca bayramı "TATİL BAYRAMI" olarak görüyor.

         Çok insan "TATİL BAYRAMI"nı tatil beldelerine koşarak, geçirecekler, eğlenecekler. İnsanların eğlemesine diyecek bir sözüm olamaz; keşke herkesin her günü bayram sevinciyle dolu olsa; hüzün yakınlarına uğramasa…  Biliyorum bu yazıyı bir turizmci okusa ne kadar kızar; zaten Rusya'dan, Avrupa'dan turistte gelmiyor işleri kesat.
        
         Dostlarım keşke gelmeseler, onların parası da pulu da batsın! Tanınmış turizm merkezlerine birkaç defa gitmek durumunda kaldım ve kendi kendime "ŞİMDİ BURALAR BİZİM MEMLEKET Mİ" diye sordum. Marmaris'i Ruslar, İngilizler doldurmuş tam bir curuf!  Gerçi bizimkilerinde onlardan kalır tarafı kalmamış.

         Bizim köylü yani Konya'nın Bozkır İlçesi'nin Kınık Köyü'nde Soğu Kerim Emmi diye bir adam vardı. Kendisi köyümüzün Eşşekbeli denen mevkiinde çobanlık yapar ve genelde orada eğleşirdi. Öleli çok oldu; Hz. Allah (cc) rahmet eylesin. Yaşlılara verilen 65 maaşı dediğimiz maaş ilk çıktığında İlçemiz Bozkır'a maaş işlemlerini yaptırmaya gidiyor. İşlem yapan bayanlara derin derin bakıyormuş. Bayanlardan biri "amca niye bakıyorsun öyle" deyince, Kerim Emmi; "Ay kızım cıblak cıplak ortaya çıkmışsınız nasıl bakmayayım" demiş. Oysa ki, Kerim Emmi'nin cıplak dediği normal, etekli giyimli bayanlar.
        
         Ah ah.. Soğu Kerim Emmi bugünleri, hele hele sahillerde sere serpe serilmiş yatanları görseydin kim bilir ne derdin!

         Soğu Kerim Emmi ne der bilmem ama; Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptırdığı bir araştırmada, insanlarının yüzde 99.2'sinin kendini Müslüman olarak tanımladığı insanların haline diyecek bir şey bulamıyorum. Ancak, bir şeyi de demeden geçmeyeceğim; Diyanet İşleri Başkanlığımız bu araştırma sonuçlarını biraz hatta biraz fazla revize etse çok iyi olur. Çünkü, o sahillerin hatta şehirlerin hali yüzde 99.2'sinin kendini Müslüman olarak tanımladığı bir ülkeye benzemiyor. Hz. Allah (cc) korusun, bir Müslüman o ortama nasıl girer; o ortamın nasıl parçası olabilir. Düşüncesi bile beni rahatsız ediyor.

         Kusura bakmayız biraz dertlendim; sürç-i lisan ettiysem affola; en önemlisi Yüce Rabb'im kusurlarımızı affede!

          

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.