Recent Comments

Bozkır’ın 2.TOKİ Konutları 4 Mayıs’ta ihaleye Çıkıyor


TOKİ ile Bozkır Belediyesinin işbirliğiyle Demirasaf Mahallesinde hayata geçecek olan 112 konutun ihale tarihi belirlendi. Çevre yolunun üst tarafına yapılacak olan 112 adet konut ve 4 dükkânlı ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 4 Mayıs saat 14.30'da gerçekleşecek. Başkan Gün, İmar planı olmayan bu mevkide imar planı yapım çalışmalarını yürüttüklerini, yeşil alanlar, park alanları, oyun parkları gibi yerlerinin de tamamlandığını belirtirken, Allah'a şükür TOKİ tarafından da 4 Mayıs'ta konutların yapımı için TOKİ tarafından ihale tarihi açıklanmıştır dedi.

Bozkır'a Yapılacak olan 2. Etap TOKİ Konutlarının ihalesi 4 Mayıs 2017 tarihinde yapılacağı öğrenildi. Bozkır'a yapılacak ikinci etap TOKİ ile ilgili halkımız arasında, "Herhalde TOKİ'nin yapımı iptal mi oldu? Neden başlamadı?" gibi soruları gazetemize sıkça sorulmaya başlanmıştı. Gazetemizin konu ile araştırmalarına göre 4 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.30'da ihale dileceği bilgilerine ulaştı.

İlçemizde konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak TOKİ ve Bozkır Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Demirasaf Mahallesi Çevre Yolunun üst tarafı Dereceağzı mevkiinde ikinci etap TOKİ konutlarının ihalesi 4 Mayıs 2017 tarihinde nihayet yapılacak. İhaleden sonra bu yıl içerisinde de inşaatına başlanacağı öğrenilidi. Geçtiğimiz yıl ilçe halkı tarafından: "Yaz ayları geldi, geçti ve TOKİ'nin yapımına hala başlanmadı" gibi haklı olarak gazetemize kadar gelerek sıkça sorular sormaya başlamışlardı. Bizlerde Bozkır Postası olarak o tarihlerde konu ile ilgili haberler yapıp, TOKİ idaresine gazetemizi göndermiştik.

Bozkır'a yapılacak TOKİ konutları: B1 tipi yaklaşık brüt 75,00 m2 (2+1) 63 adet konut, C1 tipi yaklaşık brüt 110,00 m2 (3+1) 47 adet konut olmak üzere toplam 110 adet konut yapımı için müracaatlar ise 29 Şubat 2016 tarihinde başlayıp, 31 Mart 2016 tarihinde sona ermişti.

Konut Satın Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurasına katılmak için başvuru bedelleri ise, ilçemizdeki vatandaşlar tarafından, 29 Şubat ile 31 Mart 2016 tarihinde, B1 tipi konutlar için 4.000,00.- TL. C1 tipi konutlar için 6.000,00.-TL. Başvuru bedellerini Bozkır Ziraat Bankası Şubesine yatırmışlardı.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında yapımına başlanamayan TOKİ konutları ile ilgili halkımız tarafından gazetemize sıkça sorular sorulması üzerine, "Bozkır'a TOKİ konutlarının yapımı iptal mi oldu acaba" diyen halkımızın tedirginliklerini muhabirimiz gündeme taşımıştı. Daha sonra bizlerde Bölgenin sesi ve kulağı olan Bozkır Postası Gazetesi olarak geçtiğimiz yıl ilçemizde sıkça gündeme gelen TOKİ konutlarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmıştık.

O tarihlerde Bozkır Belediye Başkanı yaptığımız haberlere şu cevabı vermişti: "Bozkır'a yapılacak 2. Etap TOKİ konutları yapımının iptali söz konusu değil" diyerek çalışmaların devam ettiğini de belirtmişti.  

Belediye Başkanı İbrahim Gün TOKİ konutlarıyla ilgili yine o tarihlerde detaylı bir şekilde şu açıklamaları da yapmıştı: "Bozkır'a yapılacak 2. Etap TOKİ konutlarının yapımının iptali kesinlikle söz konusu değildir. TOKİ konutlarının yapılacağı yerle ilgili imar planlarının çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar biraz zaman alıyor. İmar çalışmalarımız biter bitmez arsayı TOKİ'ye teslim edeceğiz" demişti.

Öte yandan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır'da balkon mevki olarak bildiğimiz yere yapılacak olan TOKİ konutlarında bu güne kadar geçen süreçte, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, DSİ'den Tarım İl Müdürlüğü'nden, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden kurum görüşlerini ancak tamamladıklarını ve geçtiğimiz ay içerisinde de arsanın tapusunu TOKİ'ye verdiklerini söyledi.

Başkan Gün, İmar planı olmayan bu mevkide imar planı yapım çalışmalarını yürüttüklerini, yeşil alanlar, park alanları, oyun parkları gibi yerlerinin de tamamlandığını belirtirken, Allah'a şükür TOKİ tarafından da 4 Mayıs'ta konutların yapımı için TOKİ tarafından ihale tarihi açıklanmıştır dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.