Recent Comments

Çiftçilerimiz Devletten destek bekliyor.



Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, gazetemize verdiği bilgiye göre; "Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının bahar yağışlarının şiddetli olması nedeniyle yağışla birlikte mahallerimizdeki tarım arazilerini dolu vurmasından dolayı çok etkilenen bölgemiz Sarıoğlan, Hamzalar, Armutlu, Yeniköy, Kızılçakır, Ayvalca, Kildere olmak üzere diğer mahallelerimizde de hafiften zarar görmüştür.



Bölgemize Zarar veren dolu sonrasında en çok zarar gören üzüm, çilek ve meyve veren ağaçlar olmuştur.  Dolu afeti olarak Odamız ilk elden zarar bölgesinde Ziraat Mühendisimiz Ali Aladağ tarafından yerinde tarım arazilerinin zararlarıgözlemlemiştir..


İlçemiz Kaymakamı Emre Öztürk ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşülerek zarara uğrayan çiftçilerimizin zararlarının karşılanması içinde talepte bulunacaklarını söyledi. Birçok çiftçimiz kredi ile yaşamaktadır çiftçilerimizin çoğunun tek geçim kaynağı tarım arazileridir ancak bu tarım arazilerine dolu vurmasından dolayı çiftçiler kara kara düşünmektedir" dedi.


Köse, Çiftçilerimizin zararı ile ilgili yetkililerin bir an önce arazilerde zarar tespitlerini yaparak mağdur olan çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için önce Tarım Bakanlığına bildirilmesini isterken çiftçilerimiz acilen devletten destek bekliyor dedi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.