Recent Comments

KOP’TAN BOZKIR BALINA TAM DESTEK


Bozkır İlçe Tarım Gıda Ve Hayvancılık Şube Müdürü Salih ÖNCÜ, KOP idaresinin Bozkır Balına tam destek verdiğini açıkladı.

Bozkır İlçe Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğünün projelendirdiği ve komşu ilçe Hadim İlçe Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Konya Arı Yetiştiricileri Birliği ile yapılan çalışmada genişleyen ve KOP idaresince desteklenen iki ayrı projenin hayata geçtiğini bildirdi


Öncü, yaptığı açıklamada Bozkır İlçe Tarım Gıda Ve Hayvancılık Şube Müdürlüğünün ürettiği ve 2017 KOP Tarımsal Eğitim Ve Yayım Projesi (TEYAP) programında yer alan Bozkırda Ana Arı Üretimi Ve Arı Ürünleri projemizde 10 arıcımıza arılı kovan desteğinin yanı sıra alternatif arı ürünleri üretim ekipmanları olarak toplam tutarı 145,500 tl değerinde olan %100 tam destek aldık.



Yine, 2017 KOP Kırsal Kalkınma Programından %70 hibe desteği alan KOP İle Sağlıklı Hayat, Arılı Yaşam projemiz ile ise Hadim İlçesi ile birlikte tam 35 arı üreticimizin daha ileri düzeyde ve daha sağlıklı koşullarda arıcılık faaliyeti sürdürebilmeleri ve arı ürünlerinin tüm çeşitlerinden üretebilmeleri için gerekli olan demirbaş ihtiyaçlarını karşıladık. Ve inşallah yine bu projemizin lokomotifi olacak olan Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin temellerini attık. Toplam maliyeti 1 231 897,50TL olan projemizin ise % 70 i olan 832 852,50 TL sini KOP İdaresi karşılamıştır.



TEYAP projemiz ile Bozkırda ki arıcılarımızın teknik arıcılık ile buluşması adına Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU ile toplamda 40 saat teorik eğitimi ve devamında 40 saat uygulamalı eğitim almalarını sağladık. Projemizin devamında ise eğitime katılan arıcılarımızı ülkemizde farklı bölgelerde yapılan arıcılık faaliyetlerini yerinde gözlemlemek adına Karadeniz bölgemize teknik gezi düzenleyeceğiz.



“Projelerimiz tamamlandığında Bozkırda halihazırda zor imkanlarla sürdürülen arıcılık faaliyetleri artık çok kolaylaşacak ve desteklediğimiz genç arıcılarımız memleketlerinde hayatlarına devam edeceği gibi bölge ve ülke ekonomisine katma değeri yüksek arı ürünleri üreterek destek olacaklardır” şeklinde bilgi verdi.

Öncü, KOP idaresinin Bozkır arıcısına duyduğu güvenden dolayı çok mutlu olduğunu yapılan yatırımların en doğru biçimde değerlendirilerek amacına hizmet etmesi için tüm çalışanlarımız ile gece gündüz demeden çalışarak bu güvenin karşılığını vereceklerine inandığını vurguladı.

Öncü son olarak “KOP Başkanımız sayın İhsan BOSTANCI, Proje koordinatörümüz Ümit YORGANCILAR Kırsal kalınma koordinatör yardımcıları Süleyman ARMAĞAN-Merve Eryılmaz TEYAP koordinatör yardımcıları Taner GÜZEL, İrfan ÖZCAN, Kübra ÇÖMLEKÇİOĞLU başta olmak üzere projelerimizin mimarları değerli çalışanlarımıza teşekkür ederim.” dedi

Hüseyin DUMRU.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.