Recent Comments

Bozkır Koçaş Derneği Dayanışma için Harekete Geçti


BOZKIR KOÇAŞ MAHALLESİ EĞİTİM KÜLTÜR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİN HAREKETE GEÇTİ



Bozkır İlçesi Koçaş mahalle halkı; birlik beraberlik ve dayanışmanın güçlendirilebilmesi, eğitim kültür, soysal dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması için harekete geçti.   "Bozkır Koçaşlılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"  kuruldu ve mahallelinin katılımı ile ilk program gerçekleştirildi.

Yerel yönetimler hukukunda önemli değişiklikler yapan 6360 sayılı Yasa'yla, büyükşehir belediyelerinin sınırları genişletilerek, il sınırlarını kapsar hale getirildi. Uygulama, 2014 Mahalli seçimleriyle birlikte hayata geçirildi. Bu uygulamanın en önemli sonuçlarından biri, köylerin mahalleye dönüşmesi oldu. 30 büyükşehirdeki, 16 bin 220 köyün mahalleye dönüşmesiyle Türkiye'deki 34 bin 434 olan köy sayısı 18 bin 214 adede indi.

Bozkır Koçaş'ta, 2014 yılı yerel seçimleri ile birlikte mahalle niteliği kazandı. Zaman zaman köy şenliklerinde bir araya gelen Koçaşlılar, eğitim ve kültürel çalışmalar, birlik beraberlik ve dayanışmanın daha güçlü hale gelmesi için dernek faaliyetlerini canlandırmak amacıyla harekete geçti. Çalışma kapsamında,  "Bozkır Koçaşlılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"  kuruldu. Bozkır Koçaş mahallesinde ve Konya'da ikamet edenler,  dernek yönetiminin daveti üzerine, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Programda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Akbulut,  derneğin öncelikli amacının eğitim alanında çalışma yapmak olduğunu ve imkan sahibi olmayan öğrencilere katkı sağlanacağını söyledi. Birlikte hareket edildiği, imkanların birleştirildiği ve kaynakların yerinde kullanıldığı taktirde önemli işler gerçekleştirilebileceğine dikkat çeken Mehmet Akbulut,  "Her fırsatta bir araya gelerek dayanışmamızı güçlendireceğiz. Birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız. İhtiyacı olan öğrencilerimize destek olacağız. Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi canlı tutacak ve  geleceğe aktaracak  programlar organize edeceğiz. Bu amaçla, derneğimizi güçlü bir altyapıya kavuşturacağız. Dernek bünyesinde oluşturulan eğitim komisyonu ve istişare kurulu, ciddi bir planlama ile yol haritamızı oluşturacak ve zaman kaybetmeden faaliyetlerimize başlayacağız. Tüm hemşerilerimizden destek bekliyoruz"  dedi.

Programa katılan Bozkır Koçaşlılarda, derneğin çalışmalarına katkı sağlayacaklarını ve destek vereceklerini açıkladılar. Programın organizasyonunu gerçekleştiren dernek yetkililerine teşekkür ettiler.


 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.