Recent Comments

RAPOR GELDİ

​Geçtiğimiz haftalarda "Sağlık Şakaya Gelmez" başlığıyla hastanemizde bazı tahlillerin yanlış çıktığı konusunda kamuoyunda oluşan bir yargı olduğundan,bunun artık görmezden gelinemeyecek bir boyuta ulaştığından ve sosyal medyada bile konunun tartışıldığından bahsetmiş, ayyuka çıkan söylentilerin önüne geçilmesi ve Hastanemize tam güvenin yeniden oluşması için bir şeylerin yapılması gerektiğini söylemiştim. Yazımızı okuyan Sayın Kaymakamımız Emre Öztürk bizi arayarak, konuyla ilgileneceklerini ve sonucu bize bildireceklerini söylemişti. Biz de rapor sonuçlarını paylaşacağımızı söylemiştik. Bu hafta Hastanemiz de yapılan incelemelerin sonuçlarını gönderdiler, kendisine nezaketinden ve iyi niyetimize olan güveninden dolayı çok teşekkür ederiz.

Gelelim inceleme sonuçlarına, Hastane bünyesinde hizmet veren laboratuarın,Konya İl Sağlık Müdürlüğünün 29-09-2017 tarih ve E.707 sayılı yazısı ile tıbbi laboratuar çalışma ruhsatı bulunan SBÜ Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gözetiminde ve denetiminde hizmet verdiği, kullanılan cihazların Sağlık Bakanlığı onaylı ve kayıtlı olduğu ayrıca kullanılan cihazların diğer ilçelerle eş değer kalite cihazlar olduğu belirtilmiş. Hastane laboratuarında iç ve dış kalite kontrol denetimlerinin belirli periyotlarda aylık analiz ve kontrollerinin yapıldığı, her şeyin kayıt altına alındığı ve uzman kişilerce eğitimlerin verildiği belirtilmiş. Sonuç raporlarının biyokimya uzmanı tarafından yorumlanarak kontrollerinin yapıldığı ve olumsuz sonuç çıkması durumunda Hastane idaresi tarafından düzenleyici ve önleyici tedbirlerin alınmakta olduğu da raporda belirtilmiş.
Yukarıda 1,5 sayfalık raporun özetini verdim. Bu şu demek oluyor ki Hastanemizde her şey kurallara uygun şekilde, diğer ilçeler de olduğu gibi imkanlar dahilinde en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediliyor. Aksilikler her yerde olabilir tabi ki ama konu hastane olunca ve artık bunu herkes konuşmaya başlayınca, konunun aydınlatılmasını istemek basın olarak görevimizdir. Bu yolla oluşan dedikodulara set çektiğimizi ve konuya ışık tuttuğumuzu düşünüyorum. Daha önce "Raporu Bekleyelim" başlıklı yazımda da belirttiğim gibi, Hastanemizin olumsuzluklarla anılması Bozkır'a zarardır, kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Ama piyasada dolaşan söylentilere kulak tıkamak da aynı zararı vermekteydi,  bunu önlemek ve fısıltı gazetesini susturmak için verdiğimiz bu çabayı anlamayanlar elbette olmuştur, ancak yukarıda özet olarak verdiğim rapor sonuçları niyetimizi anlatmaya yeter diye düşünüyorum.


Filiz KILINÇEL

E-Posta :[email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.