Recent Comments

Torosların Memba Suyu Çeşmelerden Akmaya Başladı


Konya'nın en büyük hayallerinden biri olan Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu getiren proje kapsamında musluklardan Torosların memba suyu akmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Mavi Kanyon Memba Suyu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri'nin ardından bugün itibariyle Torosların suyu şehir şebekesine verilmeye başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Mavi Kanyon Memba Suyu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri'nin ardından Mavi Tünel'den gelen içme suyu bugün itibariyle Hasanköy İstasyonu'ndan şehir şebekesine verilmeye başlandı.

BU TARİHİ VE ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Torosların memba kalitesindeki suyunu şehir şebekesine aktarmak için düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya'nın bir hayalinin daha gerçekleştiğini dile getirerek, "Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz ki o gün KOSKİ Genel Müdürü olarak Devlet Su İşleri ile KOSKİ Genel Müdürlüğü arasındaki ilk protokolünü imzalamak bize nasip olmuştu. Bugün de bu suyun şebekeye verilmesinde de bulunmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip etti. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımıza, önceki dönem ve şu anki Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, KOSKİ Genel Müdürlüğümüz ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu tarihi ve çok önemli bir proje. Tek başına bu proje bile 650 milyon lira. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 Haziran'da Konya'yı teşriflerinde o devasa çelik borulardan suyu arıtma tesislerine almıştık. Seçme Arıtma Tesisleri'nden buraya kadar da sürekli testler, denemeler ve şebeke temizlikleri yapılarak artık bugün dünya standartlarında içme ve kullanma suyu kalitesi yakalandı. Şu an itibariyle de bütün hemşehrilerimizin musluklarına verilecek. Artık Torosların kar ve yağmur sularından oluşan bu memba suyunu hep beraber içeceğiz" diye konuştu.

ARTIK ÇEŞMELERDEN MEMBA SUYU İÇECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın 110 yıllık hayalinin gerçekleştiğine şahitlik ettiklerine vurgu yaparak bu çok önemli hizmetin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldığını hatırlattı. Başkan Altay, "Seçme'den Hasanköy İstasyonu'na kadar olan süreç tamamlandı ve bugün vanayı açarak Konya'daki şebekeye suyu vermiş oluyoruz. Böylece vatandaşlarımız artık musluklarını açtıklarında memba kalitesinde bir suyu içmeye başlayacaklar. Bugün inşallah şehrimizin yüzde 20'sine suyu vermiş olacağız. Bir hafta içinde yüzde 50'sine, yılsonu itibariyle de şehrin tamamına memba kalitesinde bir suyu vermiş olacağız."

YERALTINDAN SU ÇEKEN POMPALAR İPTAL EDİLİYOR

Başkan Uğur İbrahim Altay, Torosların sularının şebekeye verilmesiyle birlikte yeraltından su sağlayan pompaların iptal edilmeye başladıklarını da söyledi. Altay, "Bugün itibariyle 120'ye yakın pompa artık yeraltından su çekmekten iptal edilmiş olacak. Yılsonu itibariyle de 239 pompa hattan çıkarılacak ve böylece çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız. Ama en önemlisi insanımız kaliteli su imkanına kavuşmuş olacak. Sultan Abdülhamit'in hayalini gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcımıza, AK Parti İl Başkanımıza ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyecilikte hizmetlerin devamlılığı esastır. Bugün vanayı açmak bize nasip oldu ama bunun gerisinde çok büyük emekler var. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu bakanımıza da çok teşekkür ediyoruz" dedi.

BU KONYA TARİHİ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya olarak uzun yıllardır hükümetin ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı büyük bir yatırımın son aşamasına geldiklerini aktararak, "Bugün, Konya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Altyapı, yaşanabilir şehir kıstası, kaliteli ve sağlıklı su temini şehircilikte çok önemli. Bugün tarihi bir gün. Hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlığımıza, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR EMEĞİN SONUCU

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da çok önemli bir hizmetin hayata geçirildiğini belirterek, "İnsanımıza kaliteli içme suyu sunmak için 7-8 yıllık bir emeğin bugün nihayetindeyiz. Şehrimize memba su veriliyor. Hayırlı mübarek olsun. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin hayata geçtiği bir proje. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımıza, genel başkan yardımcımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından önce şebekeye su aktaran 120 pompa kapatıldı. Ardından da Torosların suyunu Konyalılara ulaştıracak vana hep birlikte açıldı.

Törene Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.