Recent Comments

Ak Parti Bozkır Belediye Başkanı Aday Adayı Mahmut Ovacık'la Röportaj

- Mahmut Bey bize kendinizi tanıtır mısınız? Kaç yılında nerede doğdunuz ?
-       1969 yılı Konya'nın Bozkır İlçesi Kuşça Köyü doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
-       Öğrenim durumunuz ve tahsil hayatınızı anlatır mısınız ?
-       Konya merkezde ilkokula başlayıp Kuşça Köyü'nde bitirdim.

İlkokuldan sonra İstanbul Bayrampaşa'da 3 yıl hafızlık akabinde de 4 yıl medrese usulü Arapça tahsili yaptım. Ortaokulu İstanbul Gaziosmanpaşa İHL, liseyi de İstanbul Bakırköy İHL'inde dışardan bitirip Konya Selçuk Ünv. Tıp Fak. ne başladım.

-       İlk Doktorluk görevine nerede başladınız ?
-       İlk atamam olan Konya İçeriçumra Sağlık Ocağı'nda görevime başladım. 3 yıl burada çalıştıktan sonra kendi isteğimle İlçemiz Bozkır Devlet Hastanesine tayinimi istedim. Bozkır da 7 yıl hizmet verdim. Bu süre içerisinde Bozkır Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Ünitesi'nin kurulması ve hizmet vermesi konusunda öncülük ederek büyük katkı sağladım.
-       Şu anda nerede görev yapıyorsunuz ?
-       Aile hekimliği uygulamasının başlaması ile ilçemiz Bozkır'da boş kadro olmamasından sebeple Ereğli'de Aile Hekimliğine geçtim. 3 yıl da Ereğli'de çalışıp yine kendi tercihimle Taşkent'te çalışmaya başladım. 5 yıldır da Taşkent İlçe Entegre Devlet Hastanesi'nde Aile Hekimi olarak görev yapmaktayım.
-       Neden Ak Parti'yi tercih ettiniz ?
-       16 yıldır Ak Parti iktidarda ve ülkemiz için çok büyük hizmetler yaptı. Bizde Bozkır olarak bu hizmetlerden daha çok faydalanmak, İktidarın hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmek, çalışmalarımızı daha iyi yapabilmek ve projelerimizi daha iyi uygulayabilmek için her şeyden önemlisi de dünya görüşümüzü temsil ettiği için Ak Parti'yi tercih ettim…
-       Mahmut Bey Bozkır'a ne gibi hizmetler düşünüyorsunuz kısaca anlatır mısınız ?

Bir çok projemiz var bunlardan birine kısaca değinelim: Değerli arkadaşlar Bozkır kırsal bölgede yer almasından dolayı coğrafi şartlar bize tarım ve hayvancılık dışında gelir kapısı göstermemektedir, şartlar bizi buraya zorlamaktadır. Dolayısı ile çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırarak gerek devletten gelecek olan destek ve teşvikleri kullanarak gerekse belediyenin imkânlarını kullanarak tarım ve hayvancılık alanında çalışmalarınızı en üstte tutacağız ve halkımızı doğduğu yerde doyar hale getirebilmenin yollarını araştıracağız. Bunu yaparken de İlçe Tarım Müdürlüklerinde ki uzman veteriner hekimlerimizle Ziraat Mühendislerimiz ile ve hatta dışarıda olan konusunda uzman ve bu işin ticareti ile uğraşan bozkır hemşerilerimize görüşerek Bozkır'a bu alanlarda neler yapılabilir fikirlerini alarak hep birlikte elimizi taşın altına koyarak fedakarlık yaparak çalışarak Bozkır'ımızı kalkındırmaya çalışacağız.

            Tarım alanında küçük örnekler verecek olursak bugün Kayseri'nin Bünyan Develi Akkışla Gesi İlçelerinde ekonomik değeri yüksek ve piyasası olan Gileboru Bitkisi bizim de sulak arazilerimizde yetiştirilebilir. Önemli olan halkımızı bu konuda bilinçlendirip ufkunu açıp üretimi yönetebilmektir.

            Ayrıca susuz arazilerimizde de ekonomik ve katma değeri yüksek olan susuzluğa ve soğuğa karşı dayanıklı badem çeşitleri yetiştirilebilir bugün elma ve birçok meyvenin yetiştirildiği yer Isparta Senirkent'te bile ekonomik değerinden dolayı alternatif ürün olarak badem tercih edilmektedir.

            Arkadaşlar Bozkır'ımızın çözüm bekleyen birçok sorunu var ve bunları ben çok iyi biliyorum. Otogar sorunumuz var, ulaşım sorunumuz var sağlık sorunumuz var… Ben bunları çok iyi biliyorum ama en öncelikli sorunumuz ekonomik kalkınmayı sağlama, insanları doğduğu yerde doyurabilmek göçü önleyebilmektir.  Bunun başı da üretimden geçmektedir. Halkımızı Bozkır'ımızda tutabilir göçü önleyebilirsek bütün sorunlar arka arkaya çözülebilir. Şeyh Edebali'nin dediği gibi "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyor ya, benim felsefem de "Bozkır'lıyı Bozkır da yaşat ki Bozkır yaşasın"

-       Son olarak neler söylemek istersiniz Mahmut Bey ?
-       Bozkırlılar, bu topraklarda var oldukları günden bu yana hiçbir şeyden yılmamış, her zaman dimdik ayakta kalmayı başarmışlardır.

Bunun böyle olduğu gerçeğine Bozkırımızın şanlı mazisi şahittir.
Merkez başta olmak üzere bütün kasaba ve köylerimiz, hata her birisinin bacasında duman tüten evlerimiz bizim asli yuvamızdır.
Bugün ise, "Doğduğumuz topraklarda doymalıyız." Ekonomik anlamda kurtuluşumuzu ilan etmek istiyorsak, öncelikle doğru bir yönetim sekli inşa etmeliyiz.
Hemşerilerimiz yaşadıkları çevrede gördükleri şeylere şöyle bir göz atsın. İşte suracıkta duran şu bina, şu duvar, park, değirmen, şu mesire alanı, eğlence mekanı gibi göz boyayıcı birçoğu gereksiz maddi yatırımlar nedir?
Şimdi size kimsenin dikkatini çekmeyen çok önemli bir şey söyleyeceğim. İsraf. Cemiyetin, ailenin, hatta devletin varlıklarını iliklerine kadar sömüren hastalık...
Eğer bir amir, memur, çöpçüsünden çaycısına, başta belediye başkanı olmak üzere, çalışan tüm personel israf batağına saplanmışsa, orada  yapacak fazla bir şey yoktur.
Sizin bütün verimlerinizi değirmen gibi öğütür gider. Tabi burada hatırlatalım; İsraf sadece maddeyle olmaz. Zamanını israf eden memur nazarımızda işini savsaklayan insan demektir.
Halkının huzuru için gece gündüz çalışacağını vaad eden bir belediye başkanı, kimsenin bilmediği acılarla boğuşan dert sahiplerini arar bulur, bilir. Bilmediği halde yaşanmış felaketlerden dolayı kendini mesul tutar...
"Sana oy verdim, vereceğim ama, benim işimi göreceksin, benim çocuğum, benim adamım en iyi yere layık..." diyenler...

"En çok ben çalıştım, öyleyse her şeyi hak ediyorum!" Diye düşünenler...

Particiliği menfaat ve çıkar basamağı olarak kullanıp, diğerler vatandaşlarımızın haklarına göz dikenlerin bizim nazarımızda yeri yoktur.
Biz, "Bozkırlıyım" diyen herkesi kendimizden sayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyecek, hak ve adalet ölçülerine riayet ederek çalışacağız...
Biz, bölgemizde yaşayan -sadece insanlar değil- her canlının yaratılışından gelen doğal haklarını sonuna kadar koruyacağız.
Bölgemizi bütün Türkiye'nin örnek alacağı bir belde haline getireceğiz. Bunun hayali ile avunmuyor, ne yapacağımızı bilerek geliyoruz.
Bunun için düşündüklerimizi bütün hemşerilerimize ilan ediyoruz.

Ak Parti Bozkır Belediye Başkan aday adayı olarak, doğru hizmet yolunda adım atan diğer adaylara da başarılar diliyorum.

Sözlerimi Yunus Emre'nin şu dizeleri ile bitirmek istiyorum :

"Ben gelmedim davi (kavga) için,
Benim işim sevi (sevgi) için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmağa geldim."

-       Mahmut Bey çok teşekkür ederiz vermiş olduğunuz bilgilerden ve açıklamalarınızdan dolayı. Aday adaylığınız şimdiden hayırlı olsun.
-       Ben de çok teşekkür ederim. Size de çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Selamünaleyküm AK Parti'den belediye başkan adayı kardeşlerime sesleniyorum Bozkır için çalışan Bozkır için feda fedakarlıkta bulunur lan kardeşlerim için tek bir sözüm var çalışın dürüst çalışın rütbeniz Ne olursa olsun insanlık için çalışın diyorum saygılar sunuyorum Mustafa Toraman

    YanıtlaSil