Recent Comments

Kalaycı, Çevre Yolunu sordu

Kalaycı, Çevre Yolunu sorduMHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe görüşmeleri esnasında aralarında Konya Çevre Yolu'nun da olduğu sorulara cevap geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe görüşmeleri esnasında aralarında Konya Çevre Yolu'nun da olduğu sorulara cevap geldi.

Mustafa Kalaycı, ilk olarak  Konya Çevre Yol Projesi'nin ne durumda olduğunu sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'dan gelen cevapta ise 122 km uzunluğunda 3 kısım olan Konya Çevre Yolu'nun 1 kısmının yıl sonuna trafiğe açılacağı cevabı verildi. Bakanlıktan yapılan cevap açıklamasının devamı şu şekilde; "122 km uzunluğundaki Konya Çevre Yolunun sadece 68 km'lik kesimi Yatırım Programında bulunmaktadır. Konya Çevre yolu (2x3) şeritli olarak Bölünmüş Yol (BY)  standardında yapılacaktır. Proje kapsamında 6 adet tünel (7.525 m) ve 14 adet Viyadük (3.540 m) yapılacaktır.

1. Kısım 22 km olup Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Bugüne kadar 22 km'si Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş Yol olarak tamamlanmıştır.  2 adet köprülü kavşak (Karaman yolu Ayrımı ve Ereğli Yolu Ayrımı)  tamamlanmıştır. Sene sonunda trafiğe açılabilecektir.

2. Kısım 46 km olup Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Bu kesimde 2018 yılında 13 km toprak işleri, 17 km sanat yapıları seviyesinde çalışma tamamlanmıştır.

3. Kısım 54 km olup Konya-Afyon, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir ve Konya-Karaman yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Meram Viyadüğü hariç proje çalışmaları tamamlanmış olup Yatırım Programına alınması halinde ihale edilecektir"

ILGIN'DAKİ ÜST GEÇİT BİR YIL SONRA TAMAMLANIYOR

Milletvekili Kalaycı, Konya Ilgın Devlet Hastanesi'ndeki üst geçidin ne zaman biteceğini sordu. Bakanlıktan verilen cevapta llgın Hastane Köprülü Kavşağı'nın 13 açıklıklı olup bugüne kadar Köprü ayağı ve başlık kirişleri tamamlandığı ve  açıklığın kirişleri yerine konulduğu söylendi. Köprülü kavşak ve üst geçidin tamamının 2019 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiği söylendi.

KÖYLERDE ÇEP TEFONLARI ÇEKMEYE BAŞLADI

Kalaycı, son olarak sorduğu soruda Konya'da bazı yerlerde ve köylerde cep telefonunun çekmediğini ve bu konudaki çalışmaların neler olduğunu yöneltti.  Bakanlık tarafından verilen cevapta şöyle denildi, "Konya'da birinci fazda daha önce kapsanan 16 köyden 11'i 4.5 G'ye yükseltilmiştir. 3'ünde ise kurulumlar devam etmektedir. Geriye kalan 2'si ile ilgili de çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca yine Konya'da ikinci faz projemizde 36 köy bulunmaktadır. Halihazırda 9'u servise verilmiş olup 27'si ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.