Recent Comments

SELÇUKLU ŞEHİT OSMAN DEMİR İLKOKULU “OKUYOR”

Selçuklu Şehit Osman Demir İlkokulu önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda velilerine kitap okuma etkinliği düzenlendi. Geçen yıl eğitimci yazar M. Emin Karabacak'ın "Tabakları Ayırdık Çocuklara Söz Dinlemez Oldu ile Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek" kitabını okuyan Şehit Osman Demir İlkokulu velileri, bu yılda kitap okuma etkinliği çerçevesinde "Sinirli Anne Babaların Akıllı Telefonla İmtihanı" kitabını okudular. Kitabı okuyan velilere okulun konferans salonunda kitabın yazarları Yrd. Doç. Mustafa Karabacak ve M. Emin Karabacak ile söyleşi ve imza için buluştular.

Seminerin açılışını yapan Müdür Yardımcısı Ali Güllü; "Malumunuz geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda velilerimize kitap okuma etkinliği düzenledik. Bu kapsamda bu yıl bütün ailelerin sorunu olan iletişim için icat edilen fakat aile içinde iletişimsizliğe neden olan telefon konusuna dikkat çekmek için "Sinirli Anne Babaların Akıllı Telefonla İmtihanı"nı kitabını seçtik ve okuduk. Yine malumunuz bu kitaptan seminer sonrası sınav yapacağız ve dereceye girenlere (1.'ye Çeyrek Altın, 2.'ye Gram Altın ve 3.'ye 100TL) ileri tarihte düzenleyeceğimiz ödül töreninde hediyelerini vereceğiz. Bu süreçte bizleri destekleyen öğretmen arkadaşlara ve siz değerli velilere ve kitabın yazarlarına teşekkür ediyorum." dedi.
Açılış konuşmasında Okul Müdürü Ahmet Duran;  Rabbimizin ilk emri "Oku" olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in "Beşikten mezara kadar ilim öğrenin." derken öğrenmenin de okumadan geçtiğini biliyoruz. Onun için başarılı çocukların geri planına baktığımızda kitap okuyan anne babalar olduğunu görürüz. Çünkü evde kitapla haşir neşir olan anne babaların çocukları da onları model alacaklarında okuyacaktır.  Bu süreçte kitabı okuyarak imza ve söyleşi için salonu dolduran siz değeli velilerimize, etkinliğimizin organizasyonunu yapan müdür yardımcılarımız Ali Güllü, Akın Kara ve Yasemin Boyacı Altınay hocalarıma, değerli öğretmenlerimize ve nazik davetlerimizi kırmayan Saygı değer yazarlarımız Mustafa Karabacak ve M. Emin Karabacak'a da teşekkür ederim "dedi.

İlahiyatçı-Yazar Yrd. Doç. Mustafa Karabacak; "Çocuk eğitiminde karakter eğitimin gerçekleştiği 0-6 yaş ile eleştiride 'tostlu eleştiri' hakkında bilgi verdi.

Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak da; "Geleceğimiz olan çocukları eğitirken kulaktan değil gözden eğitilmelidir diyerek seminere katılan velilere 'çocukları kulaktan değil gözden eğitilir' küçük bir egzersiz yaptırdı."

Seminerin ardından Okul Müdürü Ahmet Duran tarafından kitabın yazarlarına çiçek takdim edildi. Takdim sonrası kitabın yazarları karabacak kardeşler, velilerin okuduğu "Sinirli Anne Babaların Akıllı Telefonla İmtihanı" kitabını imzaladılar.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.