Recent Comments

Bu kadar işsizlik nereye kadar?

Türkiye'de işsizlik oranı, her geçen gün artıyor. Geçen yılın aynı ayına göre 4,1 puan artışla yüzde 14,7 oldu. Her geçen gün işsiz genç sayısının ilçemiz Bozkır'da da arttığını, çarşıda, pazarda gördüğümüz her gençle yaptığımız görüşmelerde, gençlerin işsiz ve boş olduklarını ve morallerinin hiç de iyi olmadığı gibi çok mutsuz oldukları görülüyor. İlçemiz esnafları ise, yaptıkları açıklamalarında: "Her geçen yıl yılı arattığı gibi bu yıl ise her geçen gün günü aratır oldu. İnsanlarımızda da alım güçleri çok fazla düştü. Siftah yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz. Esnaflıktaki maliyetlerimiz çok yükseldi. Algısız, vergisiz, kayıt dışı iş yapanlar bizden daha iyi. Hükümetimiz bu kayıt dışı iş yapanların ve haksız rekabet edenlerin önüne geçmelidir." diye serzenişte bulunuyorlar.

Türkiye'de işsizlik oranı, her geçen gün arttığı gibi geçen yılın Mayıs aynı ayına göre 4,1 puan artarak yüzde 14,7'ye yükseldi. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 1 milyon 376 bin kişilik artışla 4 milyon 730 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Bu işsizlik oranına hükümetin artık biran önce gereken tedbirleri almasını bir kaçınılmaz olarak görmekteyiz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz Mayıs ayında Şubat 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişiye çıktı. Aynı dönemde işsizlik oranı 4,1 puan yükselerek yüzde 14,7 oldu.

İşsizlik oranı şubatta bir önceki aya göre değişmedi. Tarım dışı işsizlik oranı ise 4,4 puanlık artışla yüzde 16,9 olarak tahmin edildi. Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 7,1 puan yükselerek yüzde 26,1 oldu. İşsizlik oranı, 15-64 yaş grubunda ise 4,1 puan artışla yüzde 15 olarak gerçekleşti.

İlçemiz Bozkır'da da, gazetemiz muhabirinin araştırmalarına göre,  her geçen gün işsiz genç sayısının arttığını, çarşıda, pazarda gördüğü her gençle yaptığı görüşmelerinde, gençlerin işsiz ve boş olduklarını ve morallerinin hiç de iyi olmadığı gibi çok mutsuz oldukları görülmüştür.

Öte yandan ilçemiz esnafları ise, muhabirimize yaptıkları açıklamalarında: "Her geçen yıl yılı arattığı gibi bu yıl ise her geçen gün günü aratır oldu. Siftah yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Hiç esnaflık yapmasak bundan daha iyi olur. Kira, SGK, BAĞ-KUR, vergi, muhasebecisi, elektriği, suyu, çalışanın maaşı gibi giderlerimiz bari olmaz. Zaten bu giderlerimizi de çıkaramıyoruz. Her geçen gün mum gibi eriyoruz. Hükümetimize bu konular hakkında çözüm bul dedikçe, çözümsüzlükler üste üste geliyor. Artık bizlerde elle gelen düğün bayram diyor ve battı balık yan gider" serzenişleriyle haklı olarak sitem ettiler.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.