Recent Comments

Dolu ve Yağmur Bozkır’ı olumsuz etkiledi

Geçtiğimiz günlerde afet boyutunda yağan dolu ve yağmur yağışı Bozkır'ı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz pazartesi günü ikindi saatlerinde başlayan dolu yağışı ve akabinde devam eden yağmur, ilçe merkezini ve bazı mahallelerimizi olumsuz etkiledi.
Ceviz büyüklüğünde yağan dolu devam ederken Belediye ekipleri, KOSKİ ve İtfaiye ekipleri, yağışın zararlarını en aza indirmek için anlık müdahaleye başladı.

Yağış devam ederken seferber olan ekiplerle birlikte dolu yağışından etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Bozkır Belediye Başkanı Vekili Hasan Özcan, Bozkır Belediye Başkan Yardımcısı Ali Koyuncu, KOSKİ Şube Müdürü Bekir Küsen, Bozkır İtfaiye Amiri Fakı Tunçalp, ilçe sakinlerine büyük geçmiş olsun dileklerini iletti.
Mahallelerde meyve üretimi yapan üreticilerin ürünlerine de zarar veren dolu yağışının oluşturduğu hasar henüz tespit edilmedi. Sosyal medyasında AFAD İl Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını açıklayan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı'nın, dolu yağışından kaynaklanan hasarın tespiti ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapmasını ilçe sakinlerimiz beklenmektedir.
İlçe merkezinin bazı yerlerinde su birikintilerinin oluşmasının, alt yapı eksikliğiyle ilgisi olmadığını, aksine kanalizasyon ve drenaj hatlarının faal ve sorunsuz olarak çalıştığını ifade eden Bozkır Belediyesi Başkan Vekili Hasan Özcan, "İlçe merkezinde oluşan su birikintilerinin alt yapıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. Çünkü ilçemizin kanalizasyon ve drenaj hatları sorunsuz çalışmaktadır. Ceviz büyüklüğünde yağan dolunun akabinde yağmur yağışıyla birlikte bazı bölgelerde yığıntı oluşturan dolu, drenaj hatlarını tıkamıştır. Bundan kaynaklı olarak yer yer su birikintilerine şahit olduk. Belediye, KOSKİ ve İtfaiye ekiplerimiz daha yağış devam ederken bu bölgelere acil müdahale etmiş ve tıkanan yerleri ivedilikle kullanıma açmıştır. Ekiplerimizin yağış devam ederken acil müdahalesi olası büyük zararların önüne geçmiştir. Bunun için tüm ekiplerimize azimli ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlçe sakinlerimize de büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha büyük felaketinden korusun" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.