Recent Comments

Bozkır'da 3 bin sazan yavrusu gölet’e bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 3 bin sazan balığı yavrusunu Bozkır Çağlayan göletine bıraktı. 



Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Veteriner hekim Ömer Gelmez, yaptığı açıklamada, kırsalda yaşayan vatandaşların kaliteli protein kaynağına daha kolay ulaşmaları için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Orman Bakanlığımız ve balıkçılık genel müdürlüğümüz tarafından "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Bozkır Tarim ve Orman ilçe müdürlüğümüzce Çağlayan göletine 3 bin adet yavru sazan balığı bırakacağız. Çağlayan göletimize yavru bırakma çalışmamızın dördüncü seferini gerçekleştiriyoruz. Dört yıldır gölete bıraktığımız yavrular sonrası doğal yollarla çoğalmış sazan yavruları gözlemlemekteyiz.

Müdürlüğümüz olarak burada Sazan balığı popülasyonunu artırmak için elimizden geleni yapmaktayız, göletlerimizin balıklandırması projesi kapsamında önümüzdeki yılda yavru bırakılmaya devam edilecektir. 
Bölgeye bıraktığımız ilk sazan yavruları şuan sportif olta balıkçılığı ve amatör balıkçılığı şartlarını karşılar seviyeye geldi. Önümüzdeki senelerde göletteki balıklar bölge halkının bireysel ihtiyaçlarına cevap verir hale gelecektir" dedi.

Tüm Fotoğraflar;
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. büyüsünler tabi yakında bizde oltamızı alır tutmaya gideriz

    YanıtlaSil