Recent Comments

Bozkır Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Konya'nın Bozkır ilçesinde bu yıl, Bozkır Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen kültür ve sanat festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Kortej yürüyüşle başlayan ve daha sonra sanat sokağının açılışıyla devam eden festival, Bozkır Kaşık Ekibinin gösterileriyle devam etti.


Festivalin açış konuşmasını yapan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, gelecek dönemlerde daha kapsamlı bir festivalin temellerini burada attıklarını belirterek festivalin ilçeye hayırlı olmasını diledi. 5 ay önce ilçe olarak yeni bir döneme girdiklerini, bu anlamda ilçeyi tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla tanıtmaya başladıklarını ifada eden Başkan Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; "Bozkırlıların birlikteliği ve beraberliği herkes tarafından örnek gösterilmektedir. Bugün düzenlenen organizasyon da tüm Bozkırlı hemşehrilerimin birlik ve beraberliğinin meyveleridir.

Düzenlediğimiz festivalle, gelecek dönemlerde yapacağımız daha kapsamlı bir festivalin temellerini burada atıyoruz. Atmış olduğumuz bu temelle suyu sert insanı mert Bozkır'ı tüm dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, festivallerin ilçenin kültürüyle, doğasıyla, tarihiyle tanıtımına vesile olduğunu belirterek festivalin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sanatçı Mehmet Demiral Büyük Beğeni Topladı

Festivale katılanların büyük beğenisini toplayan sanatçı Mehmet Demiral, sevilen türkü ve şarkıları seslendirerek tüm Bozkırlılara keyifli bir gece yaşattı.


Başkan Saygı Kaşık Oyunu Oynadı

Sanatçı Mehmet Demiral'ın, Bozkır'a özgü Aslan Mustafam türküsünü seslendirmesiyle birlikte sahneye koşan Bozkırlılarla birlikte kaşık oyunu oynayan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, vatandaşlarla birlikte program sonuna kadar kaşık oyunu oynadı.

Türkiye çapında düzenlenen farklı kategorideki yarışmalardan derece alan özel eğitimli öğrencilerin plaketlerini veren Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, bu başarının devamlı artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, tüm imkanların onlar için seferber edileceğini belirtti.


Sanatçı Murat Başaran'ın söylediği Aslan Mustafam Türküsü ilgi çekti

Özel eğitimli öğrencilerin plaketlerini almasından sonra sahne alan sanatçı Murat Başaran, festivale katılanlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Sevilen sanatçı, en beğenilen parçalarını festivale katılanlarla buluştururken, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Bozkır'a özgü Aslan Mustafam türküsünü de seslendiren sanatçı Murat Başaran, daha sonra Belediye Başkanı Sadettin Saygı ile birlikte düet gerçekleştirdi. Başkan Saygı ve Sanatçı Başaran'ın düeti büyük ilgiyle izlenirken düet büyük alkış topladı.

Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, program sonunda sanatçı Mehmet Demiral'a ve Sanatçı Murat Başaran'a plaket takdimi gerçekleştirdi.

Programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, KONSİAD Başkanı Kemal Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin Canlı Yayın Videoları; 




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.