Recent Comments

Konya Teknik Üniversitesi KPSS Şartsız işçi alımı gerçekleştiriyor.


Türkiye İş Kurumu tarafından Konya Teknik Üniversitesi'ne 16- 21 Eylül 2019 tarihleri arasında işçi alımı yapılacak. Üniversite rektörlüğü tarafından yayınlanan ilana göre, üniversite kadrosuna güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve destek personeli alımı yapılacak. Alımlar İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olup, başvuruda bulunan adaylardan KPSS şartı istenmeyecek ve İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans eğitim düzeylerinden olacak. Peki kamu personeli alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir?

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmî web sayfasında İŞKUR üzerinden yeni bir alım yapacağına dair ilan yayınladı. İlana göre lise ve dengi – Önlisans mezunu 8 güvenlik personeli, en az ilköğretim mezunu 6 temizlik personeli, lise, önlisans ve lisans düzeylerinden 11 destek personeli olmak üzere toplamda 25 kamu personeli alımı yapılacağı belirtildi. Alımlar KPSS'siz olup, başvurular İŞKUR üzerinden yapılacaktır.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan resmi alım ilanı duyurusu şöyle;

''Talebimiz Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Açık Kamu İş İlanları bölümünde 16.09.2019 tarihinde ilan edilecek ve 5 gün ilanda kalacaktır. Talebimiz ilan edildikten sonra ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri veya internet aracılığıyla yapacaktır. İlan olunur'' denildi.

Bu alım ile ilgili online başvuru linkini belirtilen ilan tarihinde sayfamızdan bulabilirsiniz.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

16 Eylül 2019 tarihinde ilan yayınlanacak ve ilanın yayınlandığı tarih itibari ile İŞKUR şubelerine şahsen giderek veya bu sayfada verilen link üzerinden online olarak yapılacaktır. Bunun için öncelikle İŞKUR'a kayıtlı olmanız gerekmektedir.

PEKİ İŞKUR'A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse  Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.