Recent Comments

Girişimcilik için 6 Ülkeden Gençler Konya’da Buluştu

Konya'da faaliyet gösteren Çeşitlilik İçinde Birliktelik Derneği tarafından koordine edilen Top Skills that Young Entrepreneurs Need (Genç Girişimcilerin ihtiyaç duyduğu önemli beceriler) isimli ve 2019-1-TR01-KA105-068331 proje numaralı gençlik çalışanları projesi kapsamında Portekiz, Slovenya, Polonya, Slovakya ve Litvanya'dan gelen 22 genç ve Konya'dan 6 genç proje faaliyetlerini Konya'da gerçekleştirdi.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ gençlik alanında yürütülen proje kapsamında 5 gün boyunca gençler girişimciliğin önemi ve nasıl başarılı olunacağı, iş kurma fikri oluşturma, başarısızlık korkusunu yenme ve problem çözme becerileri üzerine çalışmalar gerçekleştirdiler.

Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ayrıca ekonomik büyümenin önemli bileşenidir. Bu yüzden gençler hem yüksek olan genç işsizliğine yönelik çözümleri hem de başarılı bir girişimci olmanın ve iş kurmanın yollarını tartıştılar. Ayrıca başarılı bir girişimci olmak için 16 temel beceri, müşteri odaklı strateji geliştirme, kendi işini kurma konularında atölye çalışmalarıyla zenginleştirilen faaliyetlerde gençlerin birbirlerinden öğrenmelerine imkan sağlayacak sargın öğrenme metodları kullanıldı.
Katılımcılardan Selçuk Üniversitesi öğrencisi Ahmet Aydın ,projenin üniversite eğitimini alan ve iş kurma veya işe yerleşme arefesinde olan gençler için büyük bir fırsat olduğunu ve eğitimin çok faydalı geçtiğini belirtti.

Portekizli katılımcı Maria Enea ise başarılı bir girişimci olmanın önemini fark ettiğini ve başarısızlığın sebeplerini de öğrendiklerini söyledi.

Litvanya'dan katılan Jonas Ruceskas ise başarılı bir girişimci olmak için önemli becerileri öğrendiğini ayrıca Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca farklı bir ülkede olmak da kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

Proje kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlara da ziyaret yapan katılımcılar ayrıca Konya'yı ve Mevlana Müzesini ziyaret ederek ülkemiz ve kültürümüz hakkında ilk  elden bilgi sahibi oldu.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.