Recent Comments

Müdür Tunç'dan LGS Sınavı mesajı

Aydınlık ülkemizin güvencesi sevgili öğrenciler, herşeyden önce sizleri seviyor ve önemsiyoruz. Ülkemizin pandemi ile olan mücadelesi ve başarısı neticesinde sınav ortamı oluşmuş ve şartlar yerine getirilerek güven içersinde sınav yapabileceğimiz okullarımız, sizlere en güvenli sınav hizmetini verecek seviyeye getirilmiştir.
        İnanıyoruz ki sizler, hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek arzuladığınız başarıya ulaşacaksınız.20 Haziran 2020 tarihinde ülke genelinde yapılacak olan sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecektir. Birinci bölüm 09.30'da başlayacak, ikinci bölüm ise 11.30'da başlayacaktır.İlçemizde de 14 Okulda toplam 554 öğrenci sınava girecek olup bu zorlu yarışta toplam 178 personel sizler için görev alacaklardır.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER...

LGS Sınavı hakkında olumsuz düşünce ve sohbetlerden uzak durun. Gürültüden ve yoğun sesden uzak , açık ve yeşil alanlarda yürüyüş yapın. Kendi kendinize olumsuz iç konuşmalar yapmayın. Sakatlanmayla veya hastalanmayla sonuçlanacak faaliyetlerden, ağır sportif etkinliklerden uzak durun. Televizyon,bilgisayar vb bilişim araçlarlarında fazla vakit geçirmeyin. Mümkün oldukça günlük yaşantınızın dışına çıkmayın. Sınav esnasında okullarımızda sizlere yardımcı olacak öğretmenlerimiz olacak ve onların sizlere vereceği tavsiyelere mutlaka uyun. Sevgili öğrenciler şunu unutmayınız bu sınavlar sadece birer fırsattır. Bu fırsatların bir şekilde telafisi vardır. Kaygılarınızı azaltın. Sınavda en aza indirilmiş kaygı ve stres en üst düzeyde başarılı olmanızı sağlar. Sizinle övünüyor, gurur duyuyor ve geleceğimize güvenle bakıyorum.

DEĞERLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM, SAYIN VELİLER...

LGS sınavının çocuklarınız için bir ölüm-kalım meselesi olmadığını, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onu beklediğini, bir kapı kapanırsa başka bir kapının açılacağını bilmeniz gerekir. Anne babalar çocuklarının motivasyonunu artırmak için olumsuz sözler söyleyebilirler fakat bu noktada çocukların başarmaya olan inançları zayıflar. 'En az şu kadar net yapmalısın.' 'Başarılı olmalısın.' 'Kendini dersine vermelisin.' 'Mutlaka iyi bir okul kazanmalısın' vb. türünden zorunluluk ifade eden cümleler öğrencinin kaygısının artmasına neden olmaktadır.  Bu tür zorunluluk ifade eden sözleri anne-babalar olarak sizler mümkün olduğunca az kullanmalısınız. Çocuğunuzun çabasını fark ederek onu takdir edin. Bu duygu ve düşüncelerle LGS'ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, sınav sonuçlarının ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ederken sınavlarda görev alacak yönetici ve öğretmenlerimize de kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.