Recent Comments

Bozkır’da Düzenlenen iftarla, Gazi ve Şehit Yakınları, Depremzedeler ve Muhtarlar bir araya geldi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder) ve Bozkır İlçe Müftülüğü ortaklaşa düzenlediği iftar programına Bozkır'ın tüm paydaşları bir araya geldi.  


Bimder Derneği tarafında Bozkır ilçe Müftülüğüyle beraber organize edilen iftar programına, Bozkır ilçesinde ikamet eden Depremzede aileler, Şehit ve Gazi Yakınları, Kıbrıs Gazileri, Mahalle muhtarları, Bozkır ilçe merkezinde görev yapan imam ve müezzinler ve Kuran Kurslarında görevli kurs öğreticileri ve Bozkır protokolü katıldı.  

Etkinlikte protokol konuşması gerçekleştiren BİMDER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür yaptığı açıklamada "Bimder Derneğimiz olarak ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında 3 tır su, 1 tır un, 1 tr gıda malzemesi ve 1 tırda temizlik malzemesi gönderdik. Destekçilerimizin de büyük katkılarıyla yürüttüğümüz bu faaliyetlerle Deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  

Haber Tüm Fotoğrafları

Dernek yönetimi olarak en önemsediğimiz konu Bozkır Merkezde İlçe müftülüğümüzle beraber organize olarak yürüttüğümüz 4 tane Kuran Kursudur. Bu Kuran Kurslarımızda 220 öğrencimiz Eğitim öğretim görmektedir. Burada öğretim gören öğrencilerimizin Eğitim ve Öğretimi İlçe Müftülüğümüz tarafından ve öğrencilerimizin yemek ve barınma gibi tüm ihtiyaçları Derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.  

Bizler için en önemli faaliyet bir öğrencimizin hayatına dokunabilmektir. Dernek olarak bu hedefle çocuklarımızın geleceğine hizmet etmeye çalışıyoruz.  

Her türlü faaliyetimizde bizlere maddi ve manevi destek veren tüm kardeşlerimizden Rabbim razı olsun" dedi.  

İftar öncesi açıklamalarda buluna Bozkır Kaymakamı Tolga Turan "İlçemizde huzur ve güven içerisinde bir ramazan ayını tamamlamanın ve Bayrama ulaşmanın heycanını hep birlikte yaşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.  

Şanlı Bayrağımız ve Vatanımızın bütünlüğü için Şehitlerimizi ve gazileri rahmet ve minnetle yad ediyorum. Depremde hayatlarını kaybeden ailelere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.  

Tüm vatandaşlarımızın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nı kutluyorum ve Ramazan Bayramının tüm İslam ailemine huzur barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum" dedi.  

İftar vakti öncesinde gerçekleştirilen protokol konuşmaları sonrasında Bozkır Hz. Ömer Cami İmamı Süleyman Canıtez'in akşam ezanını okuması sonrasında iftar açıldı.  

Özel Zerafet Bakım Merkezi salonunda gerçekleştirilen iftar programında iftar açıldıktan sonra Bozkır İlçe Müftüsü Emin Yüksek dua okudu.
 

İftar Programı sonrasında iftara programına katılan Depremzede ailelerinin çocuklarına Bozkır Kaymakamı Tolga Turan bayram hediyesi takdim etti.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.