Recent Comments

Bozkır Ziraat Odası Tohum Selektörü tesisi hizmete girdi.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan mahallesinde Bozkır Ziraat Odası Tohum Eleme selektörü hizmete açıldı.



Açılış programında konuşma yapan Bozkır Ziraat Odası başkanı Ali Öztürk, Bozkır ilçesinde özellikle Sarıoğlan mahallesinde hububat tarımının büyük yoğunluk arz etmesinden dolayı Sarıoğlan mahallesinde hizmete açılan tesisin hububat üreticilerinin üretim maliyetlerini ciddi ölçüde azaltacağını belirtti.

Bölge çiftçilerinin hububat ilaçlama işlemleri için bulundukları konumdan komşu ilçelere giderek hem ulaşım maliyetine katlandıklarını belirtti.

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı yaptığı açıklamada "Hayırlı olsun üreten çiftçilerimize, bereketli olsun inşallah, Biz Bozkır Belediyesi olarak Bozkırımızı daha ileriye taşımak için eğitimde, sağlıkta, peyzaj çalışmasında birçok hizmete imza attık. Bozkırlı çiftçilerimize de Bozkır Ziraat Odamızla, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle destek vermeye devam ediyoruz.

Burada katkılarımızla hizmete açılan saatte iki buçuk ton kapasiteli Tohum Eleme selektörü müzün açılış ziyaretini gerçekleştiriyoruz ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Bozkır Kaymakamı Tolga Turan yaptığı açıklamada "Buğün burada bölgemiz için önemli bir tarım tesisini görmek için bir araya geldik. Bozkır Ziraat Odamıza, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Bozkır Belediyemize ve Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince çiftçinin yanında olmaya çalışıyoruz. İlçemizde de bu tesisin eksikliği vardı. Bölgede ziyaretlerimiz de gözlemlediğimiz bir konuydu. Ziraat Odamız bölgenin ihtiyacını görerek çok güzel bir tesisi kazandırdı. İnşallah çiftçilerimiz bereketli bir sezon geçirir. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Bozkır ilçesi Sarıoğlan mahallesinde gerçekleştirilen tesis açılışına Bozkır Kaymakamı Tolga Turan, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş ve bölge mahalle muhtarları ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.