Recent Comments

43 Yıl Sonra Ustaya En Güzel Hediye

1981 Yılı yaz sıcağında annem ile birlikte Dereköy'e ortaokula yazılmak için gittik. Dereköy'ün ortasında Önecek meydanında okullar, kahvehaneler, bakkallar ve bizim köyde olmayan çeşitli esnaf dükkanları vardı ilkkez köyümden dısarı çıkmıştım ki etrafı dikkatle süzüyordum. O gün Kahvehaneden "Oğlum Tahıncı Kalaycıogullarının Osman Kalay'ı bir çagırı verin dedi. İçeriden bu fotoğraftaki adam çıktı ve "hosgeldiniz buyur hala" dedi. Bu benim kücçük oğlumu okula yazdıracağız sen de velisi olur musun Osman oğlum" dedi.

Osman Kalay amcayı bu duygu haliyle tanıdım ve üç yıl ailem adına veli toplantılarına katıldı. Zaman zaman Önecek meydanında karsılastığımız vakit hal hatır ihtiyacım olup olmadığını sorup harclık verdi. Ortaokulu sonrası uzun yıllar geçti ama yedi sekiz yıldır Bozkır'daki mekanı"Bozkır Tahin Dünyası" da ziyaret ediyorum. Osman Kalay amca mekanına gelen misafirlere ekmek ile tahin pekmez helva çay ikram eder ve herkes ziyeret eder bunun bu güzel ikramlarını yerinde müşahade eden münevverin aday göstermediyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 2018 yılında Türkiye'de Yılın Ahisi seçilir. 

Önemli olan seçilmek değil hayata ve yaptığın işe güzel bir imza atmaktır. Bu bağlamda 23 Nisan 2024 tarihinde Türkiye ve Dünya Şampiyonu sporcularım ve milli antrenör ögrencim ile birlikte ziyaret edip Osman Kalay amcanın elini öpüp sporculara tahin pekmez yedirdim.

Buradan şahsım ve Bozkırgücü Spor Kulübü adına Osman Kalay amcaya sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Bozkırgücü Spor Kulübü 
"V E F Â N I N G Ü C Ü"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.