Recent Comments

Bozkır'dan tayini çıkan Kaymakam Turan Veda Mesajı yayınladı.

Bozkır Kaymakamı Tolga TURAN, İçişleri Bakanlığı Merkez Stajı-Yabancı Dil Eğitimi kapsamında Ankara'ya görevlendirilmesi nedeniyle bir veda mesajı yayımladı.

Kaymakam Turan yayımladığı mesajında "SUYU SERT İNSANI MERT KIYMETLİ BOZKIRLI HEMŞEHRİLERİM,

İlçemizdeki görev süremi tamamladığımdan dolayı İçişleri Bakanlığı Merkez Stajı-Yabancı Dil Eğitimi kapsamında Ankara'ya görevlendirilmem nedeniyle 28 Ekim 2022 tarihinden beri büyük bir onurla yürütmekte olduğum Bozkır Kaymakamlığı görevinden ayrılıyorum.

Kadim bir geçmişe ve geleneğe sahip, sayısız doğal, kültürel ve tarihi zenginliği olan Bozkırımızda Kaymakamlık yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur.

Anadolu'nun inanç ve kültür dünyasının şekillenmesinde özel yeri bulunan Konya ilinin, güzide ilçelerinden biri olan Bozkır'da görev yaparken, sadece mesleki sorumluluk anlayışıyla değil, aynı zamanda kadim bir İlçenin sorumluluklarını bilerek çalışmaya gayret gösterdim.

Görev yaptığım süre içerisinde; Devletin merhamet yüzünü halkımıza gösteren, vicdanlı, adil, dürüst, hakkaniyetli, katılımcı, vatandaş odaklı, halka yakın, müşfik, duyarlı, paylaşımcı, pratik ve dinamik bir yönetici olmaya çaba sarf ettim.

Bu bağlamda, resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşların uyumlu çalışmasını sağlamak, sorun ve sıkıntıları mahallinde analiz ederek çözmek, zamanımın çoğunu sahada geçirerek halkımızın derdiyle dertlenip mutluluğunu paylaşmak, devlet ile halkı birbirine yakınlaştırmak, farklı toplum kesimlerini kaynaştırmak, ekonomik ve fiziki gelişmenin yanı sıra sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirmek, İlçede sevgi, saygı, huzur ve güven ortamını geliştirmek en büyük hedefim oldu.

Başta eğitim, sağlık, güvenlik, tarım, vakıf hizmetleri, gençlik ve spor, sosyo-ekonomik gelişim, kültürel ve sanatsal aktiviteler, yenilik çalışmaları ve kırsal kalkınma olmak üzere, İlçemizin öncelik ve potansiyelinin gerektirdiği her alanda elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım.

Vicdani ve insani bir yaklaşımla, dar gelirlilere, öksüz ve yetimlere, engellilere, şehit yakınlarına, gazilere, gazi yakınlarına, düşkünlere, yaş almış büyüklerimize, kimsesizlere özel bir önem vererek Kaymakamlık Makamının kapısını her kesime açık tutmaya çalıştım. Bu kesimlerin Bozkır'da daha mutlu yaşamaları için gayret ettim. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımıza sahip çıkarak her fırsatta bir araya gelerek onları dinleme, ihtiyaç ve sorunlarını çözme ve Şehitlerimize olan vefa borcumuzu yerine getirme düsturuyla hareket ettim.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın da en donanımlı şekilde ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmesi en büyük amacım oldu. Bunu hem çocuklarımızın, hem de ülkemizin geleceği bakımından değerli gördüğüm için eğitim alanına özel bir ilgi gösterdim.

Sizlere, bu güzel ve önemli İlçede 19 ay Kaymakamınız olarak görev yapma onurunu yaşatan Yüce Rabbime şükrediyorum.

Şahsımın ve ailemin Bozkır'da yaşadıklarımızı kıymetli birer anı olarak mutlulukla hatırlayacağımızı ve Bozkırlılarla olan gönül bağımızın yaşamımız boyunca süreceğini içtenlikle belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere arz-ı veda ederken;

Maiyetinde Bozkır'a hizmet etme bahtiyarlığını yaşadığım, desteklerini bizlerden esirgemeyen Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN'a, Milletimizin temsilcisi olarak İlçemizden ilgi ve alakalarını esirgemeyen Milletvekillerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerine ve personellerine, mesai arkadaşlarıma, belediye başkanlarına, siyasi partilerin ilçe temsilcilerine, mahalle muhtarlarına, sivil toplum kuruluşlarına, esnaf, ticaret erbabı ve hayırseverlere, basın-yayın mensuplarına ve gönlü zengin, mert, vefalı, vatansever Bozkırlı hemşerilerimin her birine yürekten teşekkür ediyorum.

Son olarak Yunus Emre'nin dizeleriyle ifade etmek isterim ki:

"Ben gelmedim dava için,

benim işim sevi için

Dost'un evi gönüllerdir,

gönüller yapmağa geldim"

Allah'a ısmarladım" dedi. 

Kaymakam Turan'a ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.