Recent Comments

Bozkır MYO öğrencilerinden yenilenebilir enerji kaynakları alanında 2 proje


Bozkır Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları'ndan Öğretim Görevlisi Sema Yılmaz, öğrencileriyle birlikte hazırladığı 2 projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak çalışmalara imza attı.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sema YILMAZ'ın yürüttüğü "Güneş Küresi" Projesi ile içi su dolu olan cam küre kullanılarak güneş hücreleri ile daha verimli elektrik enerjisi üretilmesi sağlandı. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi öğrencilerinden Abdullah Tunç, Ömer Faruk Özdemir, Buğrahan Atak ve Süleyman Kardeş'in Bozkır MYO laboratuvarlarında gerçekleştirdiği projede kullanılan cam küre, güneş ışınlarını bir noktada toplayarak lens görevi görüyor.  Öğr. Gör. Sema Yılmaz, "Güneş Küresinin yapılma amacı bulutlu havalarda ve dahi geceleri ay ışığında elektrik üretimine imkân sağlamak ve diğer panellere göre daha verimli elektrik üretimi sağlamaktır "dedi.

Bozkır Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi öğrencilerinden Ömer Burak Polat ve İsmail Can Tural ise "Enerji Çantası" projesini tasarladılar. Öğretim Görevlisi Sema Yılmaz'ın yürüttüğü proje ile sahada çalışan personellerin kullandıkları matkap, bilgisayar ya da çay, kahve makinesi gibi elektrikli cihazları için gerekli olan elektrik enerjisini karşılamak amacıyla güneş hücresi kullanarak güneş çantası tasarladılar.

Öğretim Görevlisi Sema Yılmaz, "Birçok meslek dalında sahada çalışan personellerin kullandığı elektronik cihazların çalıştırılabilmesi için benzine alternatif olarak güneş enerjisinin kullanılmasına imkan sağlayan enerji çantası kurulumu kolay ve taşınabilir bir çantadır. Günümüz insanı için elektrik enerjisi su kadar değerli ve vazgeçilmez hale gelmiştir. Elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmek kadar önemli olan bir diğer husus da üretilen enerjiyi verimli kullanabilmektir. "diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Sema Yılmaz, kendilerine her türlü desteği veren Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Emin Emre Öztürk'e ve emeği geçen öğrencilere teşekkür etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.