Recent Comments

Bozkırlı Özcan'dan Bozkır ve Çayboyu için güzel öneriler.

Sosyal Medya'da yapılan bir Uluçay paylaşımına bir takipçimiz olan Burak Özcan'ın güzel yorumunu sizlerle paylaşıyoruz. 

Özcan paylaşımımıza yapmış olduğu yorumda "Çay boyunun elden geçmesi gerekiyor. Eskisi kadar su seviyesi yüksek değil artık kanalın daraltılması veyahut belli bir aralığa set çekilip su seviyesi yükseltilerek ilçenin görüntüsüne katkıda bulunabilir. Ayrıca tarihi köprü daha fazla ön plana çıkarılabilir. Çaya giriş sağlayan rampanında daha az görünen bir yere alınması gerekiyor.

Belediyenin geliri neredeyse sıfır halk konağına belediyeye ait bir hediyelik dükkanı açılabilir ve bayramlarda gelen gurbetçilere veyahut gelen turistlere magnet veyahut hediyelik eşya veyahut yöresel gıda satılabilir.

Aygır dibi daha turistik bir alana çevrilebilir bu yönde adımlar atılıyor belediye oraya market tarzı bir yer açabilir ama yapılacak tesisler ahşaptan olup doğaya uyacak.

Zengibar Kalesi daha ön plana çıkarılıp oradaki bazı özel taşlar tespit edilip ilçe merkezine getirilip arkeolojik bir alan oluşturulabilir. Örneğin aslan motifli taşlar var Bozkır'ın eski adı Leonopolis yani aslanlar şehri kısaca bu taşlar kullanılabilir.

Maalesef Kİ tarihe iz vurmuş önemli bir ilçemiz olan Bozkır gün geçtikçe geriye gitmektedir" dedi. 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.