Recent Comments

Bozkır Yüreklilere Selam Olsun...

Biz ne zaman bu işi öğreneceğiz? Ortak noktalarımızda buluşuyorsak katlanabilmeyi, hazmedebilmeyi ne zaman öğreneceğiz? Benim toprağım , benim memleketimin yiğitleri bir kaç yıl önce bir araya gelerek artık köyümüzde birlik beraberliğin atılması adına ilk adımları attılar. Nitekim bu iş bir vesile ile başlamış oldu bunun adına da Kuşça Sevdası dedik hep birlikte. Köyümüz adına çıkar gözetmeksizin her birimiz elini taşın altına koymaya karar verdik başlarda herkez çok kenetliydi kim köye çivi çaksa hemen teşekkür ediliyor ayrı bir sevgi ile bakılıyordu artık. Hoşgörü arttıkca köyümüze faydalarıda artıyordu ilk başlarda köyümüzü bir araya getirmek için yaz şenlikleri yapmaya karar verildi , iki ay gibi kısa bir zaman zarfında çok güzel bir program hazırlanarak köyümüzün halkına böyle güzellikler ikram edildi. Nitekim o sene öyle güzel geçmişti ki çalışanlar hiç yorgunluklarını bile hissetmemiş o manevi duygu adeta büyülemişti herkezi , öyle ya birlik olmak ve hemşerilik duygusun geliştiğini görmek ne güzel şey. Lakin hep derler ya araya fitne fesat girince herşey değişti. Yok Çumradaki hemşerilerimiz bizi ayırdınız dedi yok İstanbuldaki hemşerilerimizin bir kısmı bizi kenarıya itiyorsunuz dediler. Ama bilmiyorlardı ki burdaki insanların bu iş için emek sarfedenlerin hiç bir ard niyetlerinin olmadığını sadece köye bir çivi çakabilmek olduğunu. Hal böyle gelişmeye devam edince Yok Çumra Grubu yok Konya Grubu yok İstanbul Grubu bu ne demek güzel kardeşim. Hani tek yumruk olmak hani sadece Kuşça sevdası çıkar sevdasına mı dönüştü?


Her yürek memleketi için birşeyler yapmaya çalışacağına nifak tohumları ekilmeye , laf kalabalıkları yapılmaya başlandı , geçen yıl yaptığımız şenlikte bir anlamda grublaşmanın en üst düzeye ulaştığı noktalar oldu. Ve son olaylar, hemşerilerimizden Adem Ay kendi çabalarıyla köyümüzü tanıtım adına köyümüze çekim ekibini getirmeye karar verip hemşerilerimize bu düşüncesini açıklayarak başladı bu işe... En başta herkez birbirine haber verirken ne oldu ne bitti programa katılmamaya karar verildi bir grub tarafından adına da haberimiz yok dediler. Haberin var veya yok kardeşim köyümüz için faydalı olmaya çalışanı desteklemek değilmiydi ilk kurallarımız ne oldu bu kurala suya mı düştü?


Destek verileceğine köstek olmaya çalışmak yapılanı küçümsemeye çalışmak yeni kuralımız mı?
Nitekim program yapıldı öyle güzel oldu ki eksikleri olmasına rağmen benim gurbetteki hemşerimin , teyzemin , ninemin , amcamın , dayımın , güzel kardeşlerimin yüreklerini öyle güzel okşadi ki işte asıl hizmet bu dedirtti. Gurbetteki hemşerimi duygulandırabilmenin bir parca olsun memleket özlemini giderebilmenin kime ne zararı var güzel kardeşim? Köye hizmet sadece şenlik yapmak , ağaç dikmek veya cami , yaptırmak değil her alanda hizmet yapılabilir bu anlamda programı hazırlayan ekibimize ve programa katılan desteğini esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ederim saygılar sunarım.

Amma velakin biz ne zaman laf kalabalığı yapmayı bırakıp tek yürek olmaya karar verdik işte o zaman
Biz bu işi öğreneceğiz. Bozkır yüreklilere selam olsun...

Mehmet Ali Palabıyık
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.