Recent Comments

BİR TAŞ DAHA KOYDUK.

Derneğimiz kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen Bozkırın yıkılmaya terk edilmiş duvarlarını bazen küçük taşlarla, bazen kayalarla onarmaya çalıştık. Ve bu kısa süre içerisinde “Bozkıra hizmet ediyoruz”, “hizmet için varız” diyenlerin birçoğunun kuru laf salatası yaptığını hayretle öğrenmiş oldum.


Devletimiz artık öyle bir yapıya gelmiştir ki vatandaşın he türlü haklı talebi ele alınıyor ve en kısa sürede gereği yapılıyor. Yeter ki doğru bilgi ile doğru mercie ve doğru bir talep olsun.


Zamanım oldukça devlet kurumlarında Bozkıra dair ne var ne yok diye araştırma yaparım. Bu araştırmalarım neticesinde Kültür Ve Turizm Bakanlığının internet sayfasında ülkemizi tanıtan fotoğraf albümünde Konyamıza ayrılan sayfada Konya’nın ilçelerinin nerdeyse tamamına ait turistik değeri olan yerlere, yer verilmişken Bozkır’ın adı bile geçmediğini fark ettim.

Bozkırımızın hiç mi turistik değeri olan yeri yok? Belki de Konya ilçelerinde bu kadar zenginliği bir arada tutan birkaç ilçeden biri iken biz neden yokuz? Bizim tanıtıma ihtiyacımız mı yok? Kim böyle bir yanılgıya düşmüş? Devletimiz bu değerlerden mi habersiz?

Bütün bu soruların cevabını almak ve Bozkırımızı bu fotoğraf albümünde görmek için bakanlığa

10-03-2011 tarihinde başvurduk.

Kurumlar arası bilgi alışverişi neticesinde çıkan sonuç, devletin bu güzelliklerden haberi yokmuş….

Dilekçemize yazılan cevap metni:

Sayın Hüseyin DUMRU,






10/03/2011 tarih ve 320620 sayılı ve 02/05/2011 tarih ve 439858 sayılı Başbakanlık BİMER başvurularınızda bahsettiğiniz Bozkır ilçemizde bulunan tarihî ve doğal zenginliklerimiz hakkında güncel resim ve bilgi edinmek maksadıyla Bozkır Kaymakamlığı ve Müze Müdürlüğümüze yazı yazılmış olup, elde edilecek fotoğraf ve metinler Bakanlığımıza gönderilerek web sitesinde gereken yerlerde yayınlanması sağlanacaktır.






Resmi yazı postaya verilecektir.










Saygılarımızla.






Celalettin AYDOĞAN

Ayniyat Saymanı (Bilgi İşlem)

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tel: 0332-3534020 - 3534021



Şimdi iş bize düştü. Biz bütün Bozkırlılara düştü. Bozkırın tanıtılmaya değer ve turizm kapasitesi olan bütün güzellikleri ile ilgili elimizdeki bütün bilgi belge fotoğraf ne varsa ilgili kurumlara ileterek Bozkırımızı en iyi şekilde tanıtmalıyız.



Bu arada TRT kurumuna başvuruda bulunarak, belgesel çekimleri için Bozkırda bir çalışma yapmalarını talep ettik. Eğer uygun bulunursa TRT de yayınlanacak olan bir belgeselin Bozkıra getirisi elbette kurumun büyüklüğü kadar olacaktır.



Ben şahsım adına Bozkırın gün görmemiş güzellikleri olduğuna inanıyor ve şehir yaşantısından bunalan insanların huzur bulacağı bir coğrafyada yaşadığımızı düşünüyorum. Biz buraların tanıtımını yaparsak ilçemize maddi katkıda bulunabileceğimize inanarak dernek faaliyeti yürütüyoruz.

Derneğimiz bütün bu çalışmaları kıt maddi kaynaklar ve maddiyattan daha kıt olan zaman içerisinde yürütmekte.Biraz dilencilik yapıyor gibi olacağız ama,, yaptıklarımız da ortada derneğimizin imkanları da.. Bu nedenle “ Bozkırda bir çakılı çivim olsun” düşüncesine sahip, fakat bu çiviyi en uygun yere en uygun araçla çakmak isteyen hemşerilerimizden 1 TL dahi olsun derneğimize maddi destek vermelerini rica ediyoruz.

Derneğimizin bölgemizi tanıtan bir kısa film çalışması olacaktır. Kısa film dediysek internette ve yerel medyada belki Konya televizyonlarında yayınlanabilecek kaliteli ve güncel görüntülerden oluşan video ve fotoğraflardan bir kolaj çalışması.



Bunun için bir video kameraya ihtiyacımız var. Bunun ise fiyatı 300 TL den başlamakta.

Kullanmadığı bir kamerası olan, ya da bu konuda destek verebilecek hemşerilerimizden destek bekliyoruz.



Hüseyin DUMRU

BOZDER DERNEK BŞK YRD.



Derneğimizin hesap numarası:

BOZDER BOZKIR ZİRAAT BANKASI HESAP NO: IBAN: TR88 0001 0001 7356 0128 5250 01Hesap no: 56012852-5001 ŞUBE KODU: 0173 BOZKIR KONYA Hesap sahibi:BOZKIR TARİH VE TABİATI ARAŞTIRMA KORUMA YAŞATMA DERNEĞİ...

İLETİŞİM DERNEK BAŞKANI YAKUP ÇETİN 0 544 343 86 28

BŞK YRD: Hüseyin DUMRU: 0 536 634 38 56
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.