Recent Comments

Çağlayan'da Okuma bayramı düzenlediler

Aralık ayı başında tüm 1.sınıf öğrencilerini okumayı - yazmayı öğretip, kurdelelerini takan İlçemize bağlı Çağlayan İlköğretim Okulu okuma bayramını düzenleyen, ilk ilköğretim okul ünvanını aldı.

İlçemiz okulları içerisinde eğitim alanında her yıl en başarılı okul konumunda olan Çağlayan İlköğretim Okulu bu yılda başarılarının tesadüf olmadığını gösterircesine ilçemiz ilköğretim okulları arasında 1.sınıf öğrencilerine ilk kurdeleyi takan ve okuma bayramı törenlerini de ilk düzenleyen ilköğretim okulumuz oldu.




Okuma bayramı törenlerine başta kasabanın belediye başkanı Ziya Kara olmak üzere okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Törende konuşma yapan okul müdürü Avni Oğuz Çağlayan İlköğretim Okulunda bu yıl göreve başladığını, Çağlayan İlköğretim Okuluna tayin isteyince çevredeki insanların merkez okulları varken kasabaya gidilir mi? demelerine rağmen Çağlayan İlköğretim Okulunu seçtiğini dile getirerek okulun başarısının süreklilik göstermesinden dolayı çok memnun olduğunu söylemiştir. Okul Müdürü Çağlayan İlköğretim Okulunda öğrenci velilerinin çok duyarlı olduğunu okul aile iş birliğinin güzel yürüdüğünü, bunun da başarıyı arttıran en önemli faktörlerden biri olduğunu dile getirmiştir.


Daha sonra okul müdür yardımcısı İsa Demir Çağlayan İlköğretim okuluna müdür bey gibi kendisinin de merkezden bu yıl geldiğini, merkez okullarında daha fazla imkân varken, ilk okumaya geçen okulun Çağlayan İlköğretim Okulu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Demir, Çağlayan İlköğretim Okulunun başarısında okul aile iş birliğinin öğretmenler arasındaki birlik beraberliğin çok büyük bir katkısı olduğunu da söyledi. İsa Demir konuşmasının sonunda öğrenci velilerine ve Sibel Tapsız öğretmene teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Müdür yardımcısının konuşmasının ardından birinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler, öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından ilgiyle izlendi.
Birinci sınıfların öğretmeni Sibel Tapsız ise yaptığı kısa konuşmada öğrencilerinin kısa bir zamanda okuma-yazma öğrenmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, bir öğretmenin en büyük mutluluğunun öğrencilerine bir şeyler öğretmek olduğunu belirtmiştir. Sibel Öğretmen Çağlayan İlköğretim Okulunda 4 yıldır çalıştığını öğrencilerin ve öğrenci velilerinin eğitim-öğretime önem verdiğini konuşmasında söyleyerek, kendisine desteklerini esirgemeyen okul yönetimine, enaz haftada bir gelerek çocuklarının durumunu sürekli takip eden öğrenci velilerine ve okuma-yazmayı çok gayret göstererek çabuk öğrenen minik öğrencilerine teşekkür etti.



Daha sonra öğrencilerin tamamına okuma belgesi dağıtıldı. Belgeleri öğrencilere takdim eden Çağlayan Belediye Başkanı Ziya Kara kısa bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: ‘‘Bana Çağlayan İlköğretim Okulunun başarısının sırrı nedir? diye soruyorlar” Bende diyorum ki başarıyı kendisine amaç edinmiş öğretmen var, öğrenci var’’ şeklinde konuşarak başta öğretmenler olmak üzere öğrenci velilerine teşekkür etti. Okuma Belgelerini alan minik öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi. Törenin sonunda öğrenci velilerinin evlerinde hazırlamış oldukları börekler, pastalar ve ikramlar büyük bir keyifle yenildi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.