Recent Comments

Gurbetçiler Bozkır’a hareket getirdi

Bayram nedeniyle ilçemize gelen gurbetçilerimiz, ilçemizdeki en büyük eksikliğin otopark sorunu olduğundan dert yanarlarken, inşallah bir dahaki gelişimizde, Bozkır’da hem otopark sorunu, hemde bozuk olan yollar tamamen bitirilmiş olarak görürüz dediler.



Avrupa ülkeleri ile çoğunluğu İstanbul ve ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşayan on binlerin üzerinde gurbetçisi olan ilçemiz, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle Bozkır, köy ve kasabalarımıza tatile gelen gurbetçilerimizle doldu taştı. İlçe dışından gelen vatandaşlarımız Bozkır esnafına ve piyasaya da hareket getirdi.


Gurbetçiler, Bayram nedeniyle tatillerini geçirmek için Bozkır’a gelmesiyle birlikte esnafların da yüzü gülerken, bayramdan sonra yaşadıkları yerlere dönmeleriyle birlikte, Bozkır bomboş kaldı.


2000′li yıllara oranla artık gurbetçilerin para harcamaktan çekindiğini ama her şeye rağmen gurbetçilerin ekonomiyi hareketlendirdiğini ifade eden esnaflar, “Eskiden yurtdışındaki gurbetçiler geldiği zaman piyasada çok büyük bir hareketlilik yaşanıyordu. Euroya geçişten sonra ise gurbetçiler kazançları azaldığı için daha dikkatli davranıyorlar. Ancak her şeye rağmen gurbetçilerin olması, alışverişin artmasını sağlıyor” dediler.


Gurbetçilerin ise, ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurtdışından gelenlerin birçoğunun özel araçlarıyla gelmesiyle birlikte Bozkır sokaklarında yabancı ve yerli plakalı araç sayısı da azımsanmayacak oranda artmıştı. Araç sayısının artmasıyla birlikte trafikte sıkışıklıklar da yaşanabiliyordu.


Gelen gurbetçilerimiz, ilçemizdeki en büyük eksikliğin ise otopark sorunu olduğundan dert yandılar.


 (Haber: Yunus Yılmaz - BOZKIR) 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.