Recent Comments

Tapu'da Yeniliklere Devam

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek adına yürüttüğü çalışmalara her gün bir yenisini ekliyor.

Daha önce vatandaşların tapuda herhangi bir işlem yapmaları gerektiğinde, mutlaka o taşınmazın bulunduğu ilçedeki Tapu Müdürlüğüne gitmesi gerekiyordu.

Yaklaşık 6 ay önce yapılan bir düzenleme ile Konya Tapu ve Kadastro V.Bölge Müdürlüğüne bağlı Karatay, Aksaray, Karaman Tapu Müdürlüklerine Türkiye’nin tamamındaki taşınmazlar için satış ve ipotek işlemleri yapma yetkisi verilmişti. Konya Tapu ve Kadastro V.Bölge Müdürü Tugay KAYA yaptığı açıklamada bu yetkinin hem işlem hem de müdürlük yönünden genişletildiğini belirterek “Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karatay, Aksaray, Eskil, Karaman, Ayrancı, Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir ve Kulu Tapu Müdürlüklerimize yetki alanı dışındaki taşınmazlar için işlem yapma yetkisi verilmiş olup, önceden sadece satış ve ipotekle sınırlandırılan işlemler şimdi satış, intikal, bağış(hibe), trampa, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, intifa, ipotek işlemleri ile tapu kaydı ve tapu sureti talepleri işlemlerini de kapsayacak şekilde genişletildiğini” kaydetti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.